NE DAMO RAFINERIJE!

MILANOVIĆ NAJAVIO POLITIČKU BORBU PROTIV MOL-a 'E, pa da vidimo tko je jači'

 Cropix

ZAGREB Premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu kako razumije poslovni interes MOL-a da zatvori proizvodnju u Hrvatskoj ali, poručio je, Vlada će se tome suprotstavljati političkim pritiskom.

Milanović je to rekao u Saboru na upit Laburista Mladena Novaka o tome što namjerava poduzeti kako bi spriječio zaustavljanje proizvodnje u sisačkoj rafineriji.

"U slučaju naših rafinerija očito da se samo MOL rukovodi svojim interesom, ostvarenjem dobiti i preuzimanjem tržišta. Ova Vlada očito nema strategiju za ovakvu situaciju niti rezervnu opciju", kazao je Novak.

Milanović je ponovio da je bivša Vlada MOL-u prepustila upravljačka prava u Ini. "Predsjednik jedne stranke i jedne Vlade izvolio im je to pokloniti ranije nego što bi na to možda imali pravo da je išlo sve normalno. To je Hrvatska čula, vidjela, probavila, apsolvirala i ima još uvijek mučninu od toga", rekao je Milanović.

Jasno je, kaže Milanović, kako je MOL-u u interesu obustaviti proizvodnju u Hrvatskoj i preko Inih crpki prodavati derivate iz moderniziranih rafinerija u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Interes MOL-a je da se sve u Hrvatskoj zatvori, da se zatvori i Rijeka i da svoje gorivo mogu uvaljati u Inine crpke. Vlada se tome može probati suprotstaviti, ne oružjem, ne silom, nego naprosto političkim pritiskom i neće mi nitko onda reći da je to udar na slobodu investicija i pravnu sigurnost u Hrvatskoj", kazao je Milanović.

"Poslovno gledano, ja to razumijem ali s obzirom da sam, nećete vjerovati, Hrvat i hrvatski premijer, ja to ne prihvaćam. E, pa da vidimo tko je jači", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:55