TVRDE BIH MEDIJI

‘Milanović je prvo negirao genocid u Srebrenici, a onda tri sata boravio na Dodikovom privatnom imanju‘

Lokalni političar također svjedoči o grljenje i ljubljenje Dodika s Milanovićem, zatvaranju autoceste i blokadi prometa u Banjoj Luci

Zoran Milanović, Borut Pahor i Milorad Dodik

 Jure Makovec/Afp/Profimedia/Jure Makovec/Afp/Profimedia

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio gotovo tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Milanović je jučer u popodnevnim satima stigao u Jajce u povodu 27. godišnjice oslobođenja tog grada, a tu se sastao s delegacijom bosanskohercegovačkog HDZ-a koju je predvodio Dragan Čović.

Kako doznaje Klix.ba, Milanović se sinoć u pratnji osiguranja uputio prema Banjoj Luci, točnije u selo kod Laktaša, gdje mu je domaćin bio čelnik SNSD-a Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Milanović se sinoć družio s Dodikom skoro tri sata, nakon čega se uputio prema granici i napustio teritorij Bosne i Hercegovine.

Da je Milanović "digao" na noge i banjalučku policiju potvrdio je za Klix.ba Igor Crnadak, glavni tajnik Partije demokratskog progresa.

- Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoceste i blokada prometa u gradu Banjoj Luci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji ‘Maestral‘ definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod, izjavio je.

Podsjetimo, bosanskohercegovački mediji prenijeli su jučer informaciju da je na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji, u sklopu procesa Brdo Brijuni, Zoran Milanović ponovno izazvao kontroverze izjavom kako "ima raznih vrsta genocida, ali da se u Srebrenici nije dogodio genocid".

Klix.ba također tvrdi da je njegov stav branio jedino Dodik, dok su ostali šefovi zemalja, osim Aleksandra Vučića koji nije bio na raadnom ručku, osudili njegovu izjavu.

Klix.ba piše da Milorad Dodik opetovano već godinama iznosi stav kako u Srebrenici nije bilo genocida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:31