MINISTAR BANOŽIĆ

‘Milanović je ovdje bio gost. Ušao je i nije pozdravio nikoga, to govori o njegovoj kulturi‘

‘Moram izraziti nezadovoljstvo da unatoč tome što ovo projekt američke i hrvatske Vlade, on je pokušao izdominirati i ovim događajem‘

Mario Banožić i Zoran Milanović

 Tomislav Kristo/Cropix

U vojarnoj “Pukovnik Marko Živković“ u srijedu su svečano preuzeti helikopteri UH-60M Black Hawk, donacije Sjedinjenih Američkih Država Republici Hrvatskoj. Helikopteri UH-60M Black Hawk dio su projekta nabave ukupno četiri helikoptera od Sjedinjenih Američkih Država, od kojih Ministarstvo obrane kupuje dva, a dva pristigla donacija su američke strane.

Na preuzimanju su prisustvovali ministar obrane Mario Banožić, kao i predsjednik RH Zoran Milanović.

Nakon svečanog preuzimanja novih vojnih helikoptera Hrvatske vojske, izjavu za medije dao je ministar obrane Mario Banožić, piše N1.

“Na ovom projektu se radilo više godina. 2020. godina je bila ona krizna kada se smanjivao budžet. Došao sam na pola godine kada je budžet bio skinut više od 530 milijuna kuna. S 2021. godinom krenuli smo dalje s hangarima. Imali smo jedan manji natječaj, to je bio taj parkirni hangar koji je došao pred kraj priče, ali je tada prvoizabrani postavio uvjetno jamstvenu isplatu što nije bilo u skaldu s uvjetima natječaja. Drugoizabrani je daleko premašivao procijenjenu vrijednost pa smo morali poništiti natječaj. Paralelno s tim se događa i drugi hangar koji je složenije strukture i ima svoje izazove”, rekao je Banožić.

Očekuje da će se hangari završiti šest mjeseci nakon nabave, odnosno da ćemo ih imati do iduće godine.

Ministar se osvrnuo i na predsjednika Milanovića.

“Ovdje je bio pozvan kao gost. Moram izraziti nezadovoljstvo da unatoč tome što ovo projekt američke i hrvatske Vlade, on je pokušao izdominirati i ovim događajem. Njegova medijska konferencija je bila potpuno nepotrebna jer ovo je bilo na čast Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, rekao je.

Na pitanje je li mu bilo nelagodno biti na istom događaju s predsjednikom RH nakon svih prepucavanja i uvreda:

“Nemam nikakvu nelagodu jer imam mirnu savjest i radim u skladu sa zakonom, a sve petljanje i laži koje se čuju u njegovom narativu trebaju unositi nemir njemu”, kazao je pa dodao:

“On je ušao ovdje i nije pozdravio nikoga, to govori o njegovoj kulturi”, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:46