SLUČAJ KOMODORA BLAŽEVIĆA

Milanović 2 mjeseca odbija produžiti mandat zapovjedniku Obalne straže, problem su stan i bungalov

Vlada je predložila da komodor Blažević na dužnosti ostane još dvije godine

Milan Blažević, arhivska fotografija

 HRM/I. Hržić

Vlada je još 10. prosinca lani predložila da komodor Milan Blažević ostane zapovjednik Obalne straže i takav prijedlog uputila predsjedniku Zoranu Milanoviću na prihvaćanje i potpis. Nakon četiri godine zapovijedanja Obalnom stražom, Vlada je predložila da Blažević na dužnosti ostane još dvije godine, a s tim se prijedlogom složio i načelnik Glavnog stožera, admiral Robert Hranj.

No, ni dva mjeseca nakon usvajanja tog prijedloga, Milanović nije potpisao imenovanje. Prije mjesec dana je na novinarsko pitanje hoće li potpisati prijedlog odgovorio kako očekuje obrazloženje tog prijedloga, da se sjedne i o tome razgovara, a ne da preko e-maila samo dođe prijedlog za imenovanje bez obrazloženja.

Od tad do danas, prema svemu sudeći, pojavio se novi problem oko komodora Blaževića, zbog čega vrhovni zapovjednik odbija potpisati imenovanje. Naime, prema neslužbenim informacijama, komodor u Splitu koristi dva državna stana. Jedan stan, koji je dobio od Ministarstva obrane prije dvadesetak godina, u fazi je otkupa, dok je drugi stan službenički, također od MORH-a.

U Ministarstvu obrane odgovorili su nam kako komodor još od 90-ih godina koristi privremeni smještaj u bungalovu u apartmanskom naselju Duilovu u Splitu. Plaća li taj smještaj ili ne, informacija nije poznata. A onda kad je 2017. imenovan na dužnost zapovjednika Obalne straže, u istom tom Splitu dobio je službeni stan na korištenje, ali i dalje koristi bungalov u Duilovu.

Istovremeno, u imovinskoj kartici navodi da ne posjeduje niti jednu nekretninu, ali u vlasništvu ima dva automobila te brod Elan pilotina 686, ušteđevinu od 50.000 eura, 28.000 dolara i 159.000 kuna, paket dionica HT-a i udjel u Fondu branitelja.

Blaževiću je s 1. siječnjem istekao mandat zapovjednika i stavljen je na raspolaganje, ali i dalje uživa pogodnosti službenog stana i bungalova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 15:08