OPTUŽBE PLJUŠTE

Mihanović: ‘Split je talac Ivice Puljka, a laži koje izgovara su riječi njegova mentora...‘

"Kad je Puljak preuzimao vlast, na računu grada bilo je 57 milijuna kuna, a danas je grad u minusu 50 milijuna kuna"
Vice Mihanović
 Vojko Basic/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a, Vice Mihanović, gostovao je u Dnevniku u 18 na N1 televiziji i komentirao navode splitskog gradonačelnika Ivice Puljka da premijer Andrej Plenković blokira projekte u Splitu.

“Laži koje je danas iznio Puljak su riječi njegovog mentora Ivice Relkovića. On je bio savjetnik Mosta i to je već viđen način ponašanja. Model je jednostavan, svađaj se sa svima, prebacuj odgovornost na druge, a ti nisi ništa kriv. Grad Split je, nažalost, talac obitelji Puljak i njihovog mentora Relkovića”, rekao je Mihanović.

“Kad je Puljak preuzimao vlast, na računu grada bilo je 57 milijuna kuna, a danas je, prema riječima pročelnice, grad u minusu 50 milijuna kuna. U nepunih 5 mjeseci potrošiš preko 100 milijuna kuna i ništa ne napraviš pa iznosiš laži”, rekao je Mihanović, dodavši da nije točna Puljkova najava da se kreće u obnovu i izgradnju škola, jer je tek u tijeku prikupljanje projektne dokumentacije.

“Svaki bager koji vidite u Gradu Splitu rezultat je rada Vlade Andreja Plenkovića ili privatne inicijative”, rekao je Mihanović pa nabrojao nekoliko projekata, poput završetka istočne obale ili izgradnje novog pomorskog putničkog terminala.

Upitan kakva će odsad biti suradnja s Ivicom Puljkom u Gradskom vijeću, Mihanović je rekao da je HDZ i dosad bio konstruktivna oporba. “Ali s obzirom na njegove koalicijske partnere Most, Možemo! i Novu ljevicu, on je tamo osigurao većinu i očito nastavlja s njima”, rekao je Mihanović za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:10