NEDJELJOM U 2

Mihanović neće dobiti ispriku od Stankovića: ‘Nemam se ja što kome ispričavati! Moj savjet Beograđanima je isti‘

Poznati televizijski voditelj kazao je kako njegov savjet da Beograđani ne putuju u Split sa BG tablicama ostaje isti
 Darko Tomas/cropix

- U jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima. Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana.

Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje.

S obzirom da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim na taj način vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi ispriku našem gradu, napisao je jučer na društvenim mrežama predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović, aludirajući na voditelja HRT-a Aleksandra Stanković, piše Slobodna Dalmacija.

On je u emisiji Nedjeljom u 2 za gosta imao srpskog novinara i autora kultne TV emisije 24 minuta Zorana Kesića. Kad ga je pitao dolazi li na ljetovanje u Hrvatsku sa svojim automobilom s beogradskim tablicama, Kesić je kazao da dolazi. Jedino neugodno iskustvo imao je u Rovinju gdje mu je netko probušio gume jer je stao na livadu koju je vlasnik restorana prisvojio i na crno naplaćivao parking. Naglasio je da se to nije dogodilo zbog nacionalističkih razloga.

Na to mu je Stanković poručio: 'Aj ti odi u Split s beogradskim oznakama, ne šalim se' i kasnije dodao da ne želi generalizirati da su svi šovinisti u Splitu, ali da se češće događa da se u Dalmaciji buše gume nego u Rovinju.

Tijekom dana novinari Slobodne Dalmacije zamolili su voditelja za komentar.

- Nemam se ja što kome ispričavati. To nije stajalište HRT-a ni Vice Mihanovića već moje. Kad me u Beogradu pitaju je li sigurno da dođu u Split s autima beogradskih oznaka kažem im: 'Bolje nemojte, uzmite rent a car ili dođite javnim prijevozom'. Većina Splićana su srdačni i dobronamjerni ljudi, ali zbog par budala ne bih riskirao, rekao je Stanković s kojim je danas o ovoj temi razgovarao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:57