HLADNOĆA POPUŠTA

Meteorlozi najvaljuju temperaturni šok: Iz debelih minusa idemo na čak 15 °C!

Hoće li nam najtoplije dane u siječnju popratiti i kiša?

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Još par dana hladnog siječnja, pa nas čeka topli preokret. Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena sljedećeg tjedna, skok će u roku tjedan dana biti čak 25°C. Još u četvrtak smo se smrzavali na - 10, a već sljedeći četvrtak temperatura će biti 15°C. Do tad, dočekat će nas ponegdje lagane pahulje i češće kiše.

Kako navodi DHMZ, u subotu će biti pretežno sunčano,a na Jadranu će umjerena do jaka bura slabjeti i sredinom dana okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na Jadranu se očekuju od minusa na sjevernom dijelu do 6 °C na jugu. Najviša dnevna na kopnu očekuje se između 2 i 6, a duž obale i na otocima od 7 do 12 °C.

Jutarnje temperature u dijelovima regije ostat će niske, ali danju će biti sve toplije. Hoće li nam najtoplije dane u siječnju popratiti i kiša?

Zagreb i Osijek će najtopliji dan dočekati u četvrtak kad će najviša temperatura biti 16 stupnjeva, a kiša ih uglavnom tad neće ometati. Dok će Splitu i Zadru tad biti 15 stupnjeva, u Rijeci će pak najviša temperatura biti 13 stupnjeva. Sredinom sljedećeg tjedna Jadran će uz tople temperature popratiti i kiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:09