PRAVO PROLJEĆE

Meteoalarm upozorava na nevrijeme i tuču, ali uskoro stiže velika promjena, bit će i do 20°C!

Upaljen je žuti meteoalarm za dubrovačko područje, gdje je lokalno moguće nevrijeme

Ilustracija

 Josko Ponos/Cropix

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a na jugu su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Najmanje kiše očekuje se sjevernom Jadranu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, na istoku lokalno na udare i jak. Na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, u Dalmaciji ponegdje s jakim udarima, na krajnjem jugu još ujutro jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Meteorologinja N1 Tea Blažević izvijestila je da je i utorak počeo tmurnim vremenom, da kiša i dalje pada u gorskoj Hrvatskoj, središnjim i sjevernim predjelima unutrašnjosti, ali i na dijelu obale.

HAK poziva vozače na oprez. Zbog obilne kiše moguće je zadržavanje vode na kolniku, mogući su i odroni.

I tijekom idućih sati nastavit će lokalno kišovito vrijeme, no u drugom dijelu dana bit će manje padalina. Upaljen je žuti meteoalarm za dubrovačko područje, gdje je lokalno moguće nevrijeme, a može se očekivati i tuča.

U noći na srijedu i srijedu ujutro lokalno kiše može još biti na krajnjem istoku i jugu, no veći dio dana u većini krajeva obilježit će ipak suho vrijeme. Tijekom dana će se postupno razvedravati.

Drugi dio tjedna počet će stabilnijim i sunčanijim vremenom. Temperature ponovno u porastu. Pri kraju tjedna temperature bi lokalno mogle rasti i do 20 stupnjeva, i to ne samo na moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:47