UHIĆEN PODUZETNIK

Meta Mate noć proveo na policiji: ‘Zbog tog čovjeka sam na putovanju s curom doživio šok...‘

U tužiteljstvu je negirao krivnju te je pušten da se brani sa slobode, ali uz mjeru zabrane približavanja na 100 metara poduzetniku

Mate Dučić

 Jure Miskovic/Cropix

Iza Mate Dučića, poznatijeg u javnosti kao Meta Mate agregatora Glova, je noć provedena u policiji.

Njega i Josipa Š. je, kako doznajemo, prijavio za prijetnje paški poduzetnik Ivan Vinković, odnosno da mu je Dučić prijetio preko poduzetnika Josipa Š. u pisanoj formi. Prema sadržaju prijave, Vinkoviću je Josip Š. 16. siječnja najavio dolazak u Novalju radi sastanka i dogovora oko drugih iznajmljenih vozila, poslovanja i dugovanja. Susreli su se u hotelu Basilica, a Josip Š. je došao, tvrdi Vinković, u društvu dva nepoznata muškarca jače građe i starosti 50-ak godina.

Nakon dvosatnog razgovora, Vinković tvrdi da mu je Josip Š. dao papir i rekao da mu prenosi poruku od Dučića. Na njemu je, među ostalim, navodno bilo napisano: "Odmah prestati s naumom aktiviranja jamstva plaćanja, prestani dr*kati prema Poreznoj i oduzimanjem automobila (...) da znaš koliko oružja ima u Vinišću s kojim će se poubijati mangupi koji oduzimaju aute, ljude iz firme..." I za kraj mu je navodno dodao da bi se sve što je najavljeno u toj poruci, moglo i dogoditi.

Vinkoviću je to bio okidač da se obrati za pomoć policiji, koja je jučer pozvala Dučića na obavijesni razgovor pa je sam otišao u PP Trogir vidjeti o čemu se radi. Pritom nije ni sanjao da će od slobodnog čovjeka dobiti status osumnjičenika i uhićenika za kojeg će se, s obzirom na izrečene prijetnje, tražiti možda i istražni zatvor.

Kako doznajemo, u zadarskom tužiteljstvu, gdje je danas popodne Dučić u pratnji policije doveden na ispitivanje, iznio je obranu te negirao krivnju, baš kao i poduzetnik Josip Š.

Dučićev odvjetnik Milko Križanović za Jutarnji list kaže da se Dučića tereti da je prijetio posredno, a Josip Š. neposredno, ali da su dali argumentirane obrane.

- Kaznena prijava koju je podnio oštećeni je nesuvisla i zapravo je riječ o alibi kaznenoj kako bi se izbjeglo neplaćanje obaveza koje oštećeni ima prema mom branjeniku. U državnom odvjetništvu smo sve argumentirali jer postojali su ugovori o pozajmicama ovjereni kod javnog bilježnika prema četiri oštećenikove firme u iznosu od gotovo 100.000 eura. Novac je uplaćivan s računa na račun krajem prošle godine i posudba je bila na tjedan, dva. A kako se novac nije vratio, pokrenut je povratak povrata pozajmice. To su uvidjeli i u tužiteljstvu, pa je moj klijent pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode te su mu izrečene mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku na 100 metara - kaže odvjetnik Križanović.

A kako doznajemo od Dučića, početkom godine na putovanju je sa djevojkom doživio šok. Nakon što su prešli granicu sa Srbijom, na autocesti su se susreli s Vinkovićem koji ih je, tvrdi, pokušao izgurati s ceste svojim vozilom, ali do kontakta dva automobila nije došlo. Po povratku iz Srbije na Jadran, Dučić i partnerica odlučili su Vinkovića na kraju prijaviti trogirskoj policiji za općeopasnu radnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:41