SVE VEĆI PRITISAK

Mesić: Vladin glasnogovornik Pavić optužuje oporbu bez dokaza. Odmah mora dati ostavku!

Stjepan Mesić smatra da Vladin glasnogovornik treba otići, jer je bez dokaza tvrdio da je oporba financirala prosvjednike koji su se u subotu sukobili s policijom
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Bivši predsjednik Stjepan Mesić smatra da glasnogovornik Vlade Mladen Pavić mora podnijeti ostavku zbog izjave da su oporbene stranke financirale prosvjednike koji su se u subotu u centru Zagreba sukobili s policijom.

'Situacija je vrlo jasna. Da bi iznio takve optužbe u javnost, glasnogovornik Vlade mora imati čvrste dokaze. S obzirom na to da Pavić takve dokaze nema - jer da ih ima, onda bi ih pokazao - smatram kako je jedino moguće rješenje to da on trenutačno podnese neopozivu ostavku na svoju poziciju u Vladi. Svatko mora snositi odgovornost za svoje izjave, a ponajviše netko tko je glasnogovornik Vlade' - izjavio je Mesić za Nacional.

I aktualni predsjednik Ivo Josipović smatra da Vlada treba preispitati odgovornost Mladena Pavića koji je nakon subotnjih prosvjeda osudio divljanje dijela prosvjednika i sukobe s policijom, rekavši da su 'prema nekim spoznajama u organizaciji divljanja po Zagrebu i njegovu financiranju sudjelovale i neke oporbene stranke'.

Pavić nije pritom precizirao o kojim se strankama radi, a glavni ravnatelj policije Oliver Grbić jučer je rekao kako nema saznanja o tome da iza nasilnih prosvjeda stoje oporbene stranke. 'Kroz prekršajnu obradu i kriminalističko istraživanje koje smo proveli nad 65 osoba nismo došli do takvih saznanja i ja to ne mogu potvrditi', izjavio je Grbić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 22:58