UVRIJEĐENI STIPE

Mesić odbio vilu na Hvaru jer mu Vlada nije htjela platiti 14.000 kuna za ljetovanje?

Ako ste mogli platiti Tadićevoj ženi i djeci, možete i Mesiću, ustvrdili su novinari. Država je odgovorila da je to bio službeni posjet. A gdje je bio Boris Tadić?, inzistirali su novinari. 'Daj, nemojte cjepidlačiti', stigao je odgovor.
 Neja Markičević / CROPIX

Bivši predsjednik Stjepan Mesić odbio je ponudu da ljetuje u državnoj rezidenciji na Hvaru, premda mu je Vlada to dopustila.

U Banskim se dvorima jučer čulo kako je bivšeg šefa države naljutilo to što bi sam morao snositi troškove ljetovanja u nekadšanjoj vili Vladimira Bakarića, koji, za njega i njegovu obitelj, dosežu čak 14.000 kuna. No, Jozo Sarač iz Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, kaže da nema takvih informacija.

- Ponudili smo mu boravak u rezidenciji uz plaćanje od 250 kuna za apartman i 154 kune za sobu. Pod tim uvjetima, rezidencije mogu koristiti i predsjednik Sabora, šef države, premijerka, predsjednik Vrhovnog suda i predsjednica Ustavnog suda, te njihovi gosti“, kaže Sarač. Dodao je i kako ne vjeruje da je Mesiću zasmetala cijena.

Što se tiče ljetovanja supruge srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u vili Jadranka na Brijunima, Sarač je rekao da se radi o službenom posjetu. Na novinarsko pitanje gdje je bio predsjednik Tadić, Sarač je poručio novinarima da ne cjepidlače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 18:09