REAKCIJA MINISTRICE

'MENTOR NE POTPISUJE RAD NEGO KOMISIJA' Andrea Zlatar Violić o optužbama za plagijat

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Mentor ne potpisuje izvještaj o doktoratu nego komisija sastavljena od profesora koji su obično „jači“ od samog mentora, a s obzirom na ljude koji su potpisali doktorski rad Martine Borovac Pečarević, ne vjerujem da će tu doći do nekih prijepora - istaknula je u Varaždinu ministrica kulture Andrea Zlatar Violić komentirajući prijavu za plagijat koju je Sveučilištu u Zagrebu protiv načelnice Sektora za europske poslove i medije tog ministarstva Martine Borovac Pečarević podnijela bivša državna tajnica tog ministarstva Nina Obuljen optužujući je da je u svom doktorskom radu prepisala dijelove njezinog magistarskog rada.

Ministrica Andrea Zlatar Violić bila je mentorica Martini Borovac Pečarević u izradi tog doktorskog rada.

- Nisam službeno obavještena o prijavi pa mogu reći samo koji je redoviti postupak u ovakvim slučajevima. Taj postupak se rješava na sveučilištu i na samom fakultetu. Osniva se posebno povjerenstvo sastavljeno od nezavisnih stručnjaka koje će procijeniti je li riječ o nečemu što je plagijat ili dijelom plagirano. U procjenu tog povjerenstva ne mogu ulaziti jer je postupak u tijeku - zaključila je Zlatar Violić.

Ministrica kulture je inače u Varaždin stigla kako bi gradske i županijske čelnike te ravnateljicu HNK u Varaždinu obavjestila da je njeno ministarstvo u prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o kazalištu predložilo i da se HNK u Varaždinu dodijeli status nacionalnog kazališta.

Ministarstvo kulture je također na svoju listu prioriteta za financiranje uvrstilo i dva projekta iz Grada Varaždina, a to su uređenje Varaždinske kuće te obnova bivše Sinagoge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:45