RADOVI NA BANIJI

Medvedu nisu najbolje sjela novinarska pitanja: ‘Krenula je obnova! Ako niste pratili, krenula je‘

Koliko ste dugo bili na Banovini, koliko ste vremena proveli sa mnom? Pratite me, pokušajte me pratiti. Više od 1.400 kuća je obnovljeno, obiđite adrese, rekao je ministar

Tomo Medved

 N1 Screenshot

Reporter N1 televizije Ranko Stojanac s ministrom branitelja Tomom Medvedom pričao je danas o obnovi na Baniji.

Ministar je komentirao tragediju u kojoj je izgorio kontejner: “Dobili su jučer novi kontejner, zbrinuta je obitelj i dalje nastavljamo i pratiti i nadzirati i pomagati. Naravno, to je tragedija, ali odmah smo reagirali, dovezli novi kontejner, pozicionirali, da čovjek ima gdje živjeti dok se ne obnovi kuća”, kazao je ministar.

“Osjećam žalost uvijek kada se dogodi takva tragedija, ali nesreća se dogodi. Činimo sve da se ne dogodi, ali i ako se dogodi, na svu sreću nije bilo stradalih, to je najvažnije. Učinit ćemo sve i činimo sve da se što brže obnovi Banovina”, dodao je.

Na pitanje kad kreće obnova, Medved kaže:

“Krenula je, ako niste pratili, krenula je. Ako želite obiđite gradilišta”, rekao je ministar pa dodao: "Ajde lijepo se usmjerite prema Banovini, pa pogledajte. Ja činim maksimalno i Vlada čini maksimalno, sve što možemo činimo i činit ćemo i dalje. Prenesite informacije s gradilišta, činimo maksimalno sve i činit ćemo i ubuduće”.

Na pitanje o potencijalnom gubitku EU novca za obnovu kaže: “Sačekajmo vijesti do kraja i zaključke”.

Na pitanje trebali li netko dati ostavku zbog spore obnove ministar poručuje kako oporba ima pravo to zazivati.

"A naša je obveza raditi", rekao je Medved.

Odgovorio je i na pitanje osjeća li se odgovornim zbog spore obnove.

“Za što? Koliko ste dugo bili na Banovini, koliko ste vremena proveli sa mnom? Pratite me, pokušajte me pratiti. Više od 1.400 kuća je obnovljeno, obiđite adrese, uvjerite se. Gradnja je počela. I još će se snažnije intenzivirati svi procesi”, veli.

Kontejneri su kuće, upitao je reporter N1 televizije.

“Kontejneri nisu kuće, oni su privremeno zbrinjavanje, a kuće će se graditi. Ljubazno ću vas moliti, posvetite se malo praćenju stvarnog stanja”, rekao je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:21