BIOGRAD NA MORU

MEĐUNARODNO FINALE CITY GAMES 2016. Herceg Novi obranio titulu prvaka, Krku 3. mjesto

Tromjesečna potraga za City Games prvakom završila je ovoga vikenda na biogradskoj rivi gdje je u organizaciji Grada Biograda na Moru i agencije Adria Events održano veliko međunarodno finale popularnih ljetnih igara.

Spektakularni sraz šest najboljih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije te Srbije, upriličen na istom mjestu gdje su davne 1980. održani Jadranski susreti, pratili su mnogobrojni posjetitelji i navijači, a titulu prvaka sedme City Games sezone osvojio je crnogorski Herceg Novi.

Ekipe su do medalje pokušale doći kroz šest zahtjevnih disciplina, a lako nije bilo ni onim najiskusnijima. Redali su se leteći vaterpolo, Jadranska bitka, vino, morska alka i veslo, a neizvjesnu borbu publika je nagrađivala gromoglasnim pljeskom i uzvicima podrške.

Presudili su bogato iskustvo, sjajna igra te vrhunska kondicija crnogorske ekipe koja je uspjela obraniti prošlogodišni naslov te svome gradu osigurati još jedno zlato. "Jako smo sretni! Od organizacije, preko atmosfere pa do samog rezultata - prezadovoljni smo svime." - oduševljen je bio kapetan pobjedničke ekipe, Marko Porobić.

Drugo mjesto pripalo je slovenskoj ekipi Velenje koja je u pet godina sudjelovanja na igrama čak četiri puta osvojila srebro. "Nadali smo se zlatu, ali moramo priznati da su Crnogorci bili bolji. Sljedeću godinu bit ćemo još spremniji." - podijelila je s nama kapetanica Velenja Maja Kugonič.

Na trećem su se mjestu našli hrvatski predstavnici iz Krka koji su, unatoč prvom nastupu na međunarodnom finalu, sjajno parirali iskusnijim ekipama. "Tek sada shvaćamo naš puni potencijal i više se nećemo zadovoljiti polufinalom. Vraćamo se i sljedeće godine!" - odlučan je bio Vladimir Babić, predvodnik domaće ekipe.

Odlične Talijane, ekipu Moconesi od medalje je dijelio samo jedan bod. "Jako smo sretni što smo sudjelovali, unatoč tome što nam je medalja izmakla za dlaku." - izjavio je Enrico Bertucci iz ekipe Moconesi.

Nešto manje sreće imale su ekipe Čitluk i Kragujevac koje su se smjestile na začelju liste.

"Peto mjesto nije neki uspjeh, ali ostaje nam prvo mjesto s finala Bosne i Hercegovine pa kad to uzmemo u obzir, stvari nisu tako loše." - kroz smijeh nam je rekao kapetan Čitluka, Ivan Buntić.

"Pripremali smo se i dali sve od sebe, ali najveća razlika između nas i ostalih ekipa bila je iskustvo. Sada ga i mi imamo malo više i sljedeće će godine to biti sasvim druga priča." - objasnio je poznati srpski triatlonac, Marko Pavlović iz Kragujevca.

Nagrade pobjednicima uručio je biogradski dogradonačelnik Marijan Stopfer koji je istaknuo kako je velika čast šestu godinu zaredom biti domaćinom ovog spektakla. Zadovoljstvo je tim veće jer će slike iz Biograda putem malih ekrana gledati 10 milijuna gledatelja u šest europskih zemalja.

Valja spomenuti kako je subotnjem susretu prethodilo primanje predstavnika gradova finalista kojem je nazočio i državni tajnik Republike Slovenije Tadej Slapnik. Nakon razmjene iskustva i razgovora o gospodarstvu i turizmu, Slapnik je pohvalio inicijativu organizacije igara te jačanje odnosa zemalja u regiji. Okupljenima je iznio i ideje o širenju City Games projekta i uključivanju novih zemalja Europske unije.

U Biogradu je tako privedena kraju još jedna uspješna sezona City Gamesa, a novi susreti igara koje promiču prijateljstvo i pozitivne vrijednosti zakazani su za sljedeće ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 14:23