SPOMENIK KULTURE

MAUZOLEJ VIŠE NIJE RUGLO Šef karlovačkog HS Produkta napokon poslušao konzervatore i obojao grobnicu u sivo

 Robert Fajt/ CROPIX

KARLOVAC - Marko Vuković odavno si je osigurao mjesto u povijesti Karlovca. Nakon što je ostvario svjetski uspjeh s proizvodnjom najboljeg svjetskog pištolja, te zaposlio skoro 2000 Karlovčana, izuzetno je pozitivno u javnosti odjeknula vijest da će svoje zarađene milijune, zajedno s partnerom iz HS Produkta Ivanom Žabčićem, uložiti u posrnulu Karlovačku banku.

PROIZVOĐAČI ORUŽJA PREUZIMAJU KARLOVAČKU BANKU Plan vlasnika HS Produkta

Vuković se zbog nekih svojih poteza znao često naći i na udaru javnosti, jedna od kritika na njegov račun išla je zbog "grobnice obitelji Turković" na groblju Dubovac, koju je kupio, obnovio, pa potom i obojio u - boju breskve. S obzirom da se radi o povijesno i arhitektonsko značajnom objektu upisanom u Registar kulturnih dobara, boju je morao uskladiti s konzervatorskim zahtjevima, odnosno obojiti je sivom bojom, što je, tri i pol godine nakon što su mu to naložili konzervatori, naposljetku i učinio ovih dana.

ŠEF HS PRODUKTA GROBNICU OBOJAO U ROZO Nagrdio zaštićeni spomenik kulture

U obnovu grobnice Vuković je navodno uložio milijun kuna. Na ulazu je u mramoru isklesan natpis “Obitelj M. Vuković”. Nekadašnji vlasnici Turkovići su povijesna karlovačka obitelj, njezini su članovi bili poznati po obradi drva i gradnji brodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:20