NOVI DOKUMENTI

Matijašević saziva za idući tjedan konferenciju o prodaji Slobodne

Zagreb, 171110.Koordinacija sindikalnih sredisnjica odrzala je na Mazuranicevom trgu press konferenciju s temom pitanja referenduma i prosvjednim aktivnostima.Na slici: Ozren Matijasevic HUS, Vilim Ribic MHS, Kresimir Sever NHS.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata i član upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, potvrdio je da je dobio novu dokumentaciju vezano za prodaju Slobodne Dalmacije.

- Poznato je da sam prije godinu i pol dana od predstavnika malih dioničara i predstavnika sindikata dobio dokumentaciju o prodaji Slobodne Dalmacije. Ta je dokumentacija upućivala na to da se nisu poštovale odredbe ugovora potpisanog između Fonda za privatizaciju i EPH, zbog čega sam Državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu. Iz DORH-a su me potom nazvali da ne mogu otvoriti CD, i ja sam im dostavio novi - rekao nam je Matijašević u telefonskom razgovoru.

Međutim, prije nekih 20-ak dana dobio je, kaže, novu dokumentaciju koja baca novo svjetlo na cijeli slučaj.

- Čini se da stvari koje su bile sporne, ipak nisu sporne, i osobno mi je drago da je to tako - kaže.

Nije, međutim, htio ulaziti u detalje prijave, niti u detalje nove dokumentacije.

- Govorim u rukavicama jer početkom idućeg tjedna u Zagrebu planiram sazvati konferenciju za novinare. Nema razloga da se kupoprodajni ugovor - između Hrvatskog fonda za privatizaciju kao prodavatelja i EPH kao kupca - ne objavi. Ponavljam, ovo je moj poziv HFP-u da, u suglasnosti s EPH-om, to učini - ponovio je Matijašević.

Jutarnji list doznaje da je Nadzorni Odbor Slobodne Dalmacije donio odluku da se objavi kupoprodajni ugovor sklopljen s Hrvatskim fondom za privatizaciju o kupnji, odnosno prodaji Slobodne Dalamcije EuropaPress Holdingu.

Uprava EPH uputila je zahtjev Hrvatskom fondu za privatizaciju od kojeg je zatražila suglasnost za objavu spomenutog kupoprodajnog ugovora, te je, kažu, predložila uredništvu Slobodne Dalmacije da, nakon što dobiju dozvolu Fonda, na svojim web stranicama objave integralni tekst Ugovora i kopije svih uplatnica iz kojih će se vidjeti tijek novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 21:14