TKO ŽELI BITI MLIJUNAŠ?

Matematičar Ivan sve je dobro objasnio, a onda napravio neviđeni kiks! Kući je otišao gotovo praznih ruku...

Emitirana je poslljednja epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš‘ za ovu sezonu, no natjecateji se baš nisu proslavili

Ivan Barić

 HRT

Emitirana je posljednja epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš‘ za ovu sezonu. Zdenko Mikša odustao je na 13. pitanju jer nije znao da je glavni grad britanskog teritorija Montserrat napušten pa je kući otišao s 18.000 eura. Blaž Bertol osvojio je 5.000 eura - netočno je odgovorio na 11. pitanje, a ostala su mu dva džokera, no najzanimljivija je bila situacija s Ivanom Barićem koji je emisiju napustio sa 150 eura zbog lapsusa na 10. pitanju, piše HRT.

Naime, 28-godišnji magistar matematike iz Solina prvog džokera zatrebao je na sedmom pitanju. Nije znao na kojem je brodu kapetan Ahab alfa i omega: na Pequodu; na Ukletom Holandezu, na Hispanioli ili na Infernu?

Ivan je pak prihvatio sugestiju džokera "zovi" i osvojio 600 eura.

Za prelazak drugog praga pitanje je bilo: Koja država nije dio političke suradnje poznate kao Weimarski trokut - Velika Britanija, Njemačka, Poljska ili Francuska?

Nakon džokera "pola-pola" ostale su Velika Britanija i Francuska, a Ivan je odlučio riskirati. Obrazložio je da se Velika Britanija često odvajala od država na kontinentu pa su se možda izdvojili i iz te političke inicijative. A kod konačnog odgovora se zbunio i naveo D: Francuska. Kviz je napustio sa samo 150 eura, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 23:58