NENAD PERIŠ

Matejev otac četiri mjeseca nakon sinova nestanka o potrazi: ‘Svaki dan mi stižu snimke, informacije...‘

Matejev otac Nenad i dalje se nada da će zagrliti svoga sina, a kako kaže, neprekidno je na vezi s policijom

Matej Periš

 Tom Dubravec/Cropix, Nestali.hr

"Tisuću puta sam prošao kroz tu kobnu noć. Razmišljao što se dogodilo. Ali svaki put kada dođem do kraja, postavim sebi pitanja na koja nemam odgovor i to me opet vrati na početak priče... Na to da nemam odgovor što se dogodilo Mateju..."

Ovako za "Blic" započinje svoju ispovijest Nenad Periš, otac mladića iz Splita, Mateja, koji je nestao prije točno četiri mjeseca u Beogradu.

Matej je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine izašao sa svojim prijateljima u noćni provod, nakon što su zajedno iz Splita doputovali proslaviti Novu godinu u srpskoj prijestolnici. Nažalost, jedan izlazak pretvorio se u noćnu moru, agoniju koja već četiri mjeseca nikako da se završi. Matej je nestao i nitko, 120 dana poslije, ne zna gdje je.

Srbijanska je policija uspjela otkriti kuda se Matej kretao od kada je izašao iz kluba "Gotik", ali što se dogodilo nakon što je poslije gotovo 30 minuta trčanja došao do rijeke Save, još uvijek nije poznato.

Matejev otac Nenad i dalje se nada da će zagrliti svoga sina, a kako kaže, neprekidno je na vezi s policijom koja provjerava sve nove informacije koje bi mogle pomoći u otkrivanju gdje je Matej i što mu se dogodilo.

- Mnogo se ljudi zainteresiralo za slučaj, na društvenim mrežama otvoreno je mnogo grupa. Šalju snimke, informacije. Ja svaki dan imam neke aktivnosti koje se tiču potrage, ali i dalje nemam odgovor na ono što nas sve brine. Bitno je da još uvijek postoji potraga za njim i da se radi na tome da Matej bude pronađen - kaže Nenad.

Matejev otac proveo je u Beogradu 75 dana, nakon čega se vratio u Split. Nastavio je sa životom koji je živio dok Matej nije nestao. Pa ipak, kako dodaje, više ništa nije kao prije. On nije isti. Živi s time da ne zna gdje mu je sin, piše Blic.

- Živim prosječno. Funkcioniram nekako. Idem na posao, bavim se aktivnostima kojima sam se bavio i ranije. Naravno, to nije ni približno kako je bilo tada. Ne uživam ni približno u tome kao nekada, ali se trudim biti uključen u sve i biti koristan svojoj obitelji. Trudim se biti Nenad Periš. Bez obzira na to što osmijeha nema. Živim, radim... Mučno mi je, ali moram naprijed. Moram živjeti s tim da ne znam gdje je Matej - objašnjava Periš.

Matejeve sestre žive isto kao i njihov otac. U nadi da će vidjeti i ponovno zagrliti svog brata.

- Svi smo još u tome i očekujemo da dobijemo vijest, kakva god da je. Bez obzira na to što je prošlo puno vremena, nadamo se da će se enigma razriješiti, da će se neka vijest ili informacija dogoditi, da će se netko sjetiti nečega i da će to dovesti do kraja agonije koja traje četiri mjeseca - priča sugovornik Blica.

Nenad Periš broji dane. Dane od kada je posljednji put čuo sina. U komunikaciji je s prijateljima iz Beograda, a kako kaže, u Srbiji i Beogradu je imao kršćansko bratsko suosjećanje.

- Uvijek ću biti zahvalan ljudima koji su se poistovjetili sa mnom. Imao sam taj neki osjećaj da sam znao da nisam sam, da imam ljude koji žele pomoći na svaki način. Ta podrška, ono što osjećaju, što misle... To je jedan ljudski odnos. Hvala svima! - dodaje i naglašava da poruke podrške dobiva s čitavog Balkana - iz Bosne, Makedonije, Slovenije...

- Neizvjesnost otežava cijelu situaciju. Što dulje vrijeme odmiče, koliko god je bol teška čovjek se privikava, ali ta neizvjesnost koja se dogodi, ona otežava sve. Treba se samo držati istine, sve što se dogodi, prihvatit ću, a ja vjerujem da će Bog dati da se stvari riješe. Znam da će Matej na kraju biti na najboljem mjestu, ili sa svojom obitelji ili s Bogom. Mi moramo živjeti s tim, a ako bude sreće, ako se Matej vrati, to će biti događaj koji će odjeknuti. Ja se nadam, ali i svima zahvaljujem što su uz mene - nada se Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2022 10:39