OSTAVILI IM PORUKE

Maskirani došli na vrata članovima Skupštine Dinama: ‘Bilo ih je 20-ak, odjevenih u crno, uznemireni smo‘

Poruku su članovima Dinamove Skupštine, navodno, ostavili Bad Blue Boysi, ali na njoj nema potpisa
Stadion Maksimir (Arhiva), poruka koja je uručivana skupštinarima Dinama (gore desno)
 Srđan Vrančić/Cropix

Pokušajte zamisliti situaciju da vam 20, 30 maskiranih ljudi odjevenih u crno oko 21 sat lupa na vrata i blokira vozilima promet. Kako biste se osjećali nego uznemireno? Ako imaju što reći o našem radu, to sigurno nije način. Uznemire vam obitelj, susjedstvo, rekao nam je jedan od članova Skupštine GNK Dinamo, jedan od njih sedmero koji su noćni posjet Bad Blue Boysa prijavili zagrebačkoj policiji.

Poruku su članovima Dinamove Skupštine, navodno, ostavili Bad Blue Boysi, ali na njoj nema potpisa nego je isprintana i - uručenoj nekima od 2100 članova Skupštine GNK Dinamo, što istražuje zagrebačka policija.

Sedmero članova s područja Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba, Trešnjevke, Sesveta, Jastrebarskog i Dubrave poruku u kojoj doslovno piše "od tebe se očekuje da više NE DOLAZIŠ na skupštine udruge građana NK Dinamo i da podneseš ostavku na tu časnu funkciju" shvatilo je kao prijetnju pa su podnijeli prijedlog za kazneni progon protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje. Slijedom toga, policajci PU zagrebačke poduzimaju izvide i utvrđuju okolnosti tog događaja, odgovorili su na naš upit iz PU zagrebačke.

U poruci članove Skupštine kluba podsjećaju na to da je biti član trebala biti čast i povlastica svakom pravom dinamovcu te da su je oni obezvrijedili kad su 1. ožujka 2018. digli ruku i svojim imenom jamčili za čovjeka koji je klubu oteo stotine milijuna kuna. "Time si dokazao da ne razumiješ svoju ulogu kao člana Skupštine Dinama i da stavljaš sebe i interes jednog čovjeka iznad kluba i zato moraš otići."

Iako ga oni u toj poruci ne spominju, očito je da autori poruke koji se predstavljaju kao BBB aludiraju na Zdravka Mamića, "alfu i omegu" Dinama, kojem se sudi zbog izvlačenja novca iz kluba i koji je trenutačno u BiH, u bijegu pred hrvatskim pravosuđem.

Jedan od članova Skupštine kluba s kojim smo razgovarali rekao nam je da je dao iskaz policiji i da sada očekuje da oni obave svoj dio posla. Upravo činjenica da je "posjet" shvatio kao prijetnju razlog je postupanja policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:57