TUŽBA ZA KLEVETU

Markić zbog spora s Derifaj prozvala sutkinju: ‘Presuda je nepravomoćna i ideološki motivirana, srušit ćemo ju!‘

Tvrdi kako su dokazali da je ‘lažna i klevetnička tvrdnja Danke Derifaj da ‘zarađujem na tabletama protiv začeća‘
Željka Markić

 
 Damjan Tadic/Cropix

Željka Markić reagirala je na vijest da je izgubila spor protiv RTL Direkta, odnosno novinarke Danke Derifaj, koju je prenio Jutarnji list, a u kojoj je sud odlučio kako nije bilo klevete, za što je Markić tužila Derifaj.

U priopćenju koje je poslala Jutarnjem listu napominje kako se radi o nepravomoćnoj presudi. Također, kaže i kako je krivo interpretirano što je Danka Derifaj objavila o Markić i za što ju je ona tužila. "Gospođa Derifaj iznijela je tvrdnju da ja „zarađujem od tableta koje sprječavaju začeće“ o čemu mi je i postavila pitanja u prilogu koji je objavljen na RTL-u", kaže Markić.

- Presuda je nepravomoćna i žalit ćemo se na nju. Već smo uspješno srušili jednu drugu, također ideološki motiviranu presudu sutkinje Sandre Kantolić. Sutkinja Kantolić prihvatila je nevjerojatnu konstrukciju Danke Derifaj, na štetu istine, opravdavajući neprofesionalno novinarstvo i ideološki motivirano blaćenje neistomišljenika, kaže Markić i dodaje kaka su na sudu dokazali da je "lažna i klevetnička tvrdnja Danke Derifaj da 'zarađujem na tabletama protiv začeća'".

- Dokazali smo da su moji odgovori na postavljena pitanja u prilogu za RTL točni: da moja firma nije nikad prodavala kontraceptivna ili abortivna sredstva niti se bavila kliničkim ispitivanjima istih. Dokazali smo i da je moja tvrtka surađivala s Tevom isključivo na kliničkim isptivanjima neuroloških lijekova, dodaje Markić.

- A onda je Danka Derifaj složila konstrukciju da je ona tvrdnjom da ja zarađujem na kontracepciji u stvari mislila reći da ja poslovno surađujem s Tevom, a kako ova multinacionalna kompanija s više od 30 000 zaposlenika zarađuje između ostalog i na kontracepciji – to onda znači da i moja firma - koja s Tevom surađuje u potpuno drugom području – u stvari zarađuje na kontracpeciji, piše Markić.

- Ovu misaonu akrobaciju Danke Derifaj koju je sutkinja Sandra Kantolić prihvatila kao izgovor za svoju presudu – značila bi da Derifaj ima pravo u nekom sljedećem prilogu u RTL Direktu optužiti npr. liječnika koji se zalaže za zaštitu života od začeća, recimo neurologa ili pedijatra, a zaposlen je u bolnici u kojoj se rade pobačaji – „da dok hoda za život istovremeno svoju plaću zarađuje na pobačajima“, napisala je Markić.

Na kraju se zahvalila Odvjetničkom društvu Planinić, Šoljić i partneri "na ustrajnom zastupanju istine, strpljivosti i profesionalnosti“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:35