IMANJE OD 10 MIL. KN

MARKIĆ BESPRAVNO SAGRADILA VILU Prisilno je prisvojila pristupni put

Iz Grada Dubrovnika su potvrdili da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole
 Dubrovnikpress.hr

Pokretačica inicijative U ime obitelji Željka Markić bespravno je sagradila svoju skupocjenu vilu na otoku Šipanu koja se prostire na više od 4600 kvadrata. Potvrdila nam je to pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Silva Vlašić, piše Dubrovački dnevnik.

-Tvrtka Sermon cro d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade kat.oznake čest.zgr. 155 k.o. Suđurađ u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju – rekla nam je Vlašić.



Pročelnica nam nije pojasnila što je to bespravno rekonstruirala tvrtka Sermon u vlasništvu Željke Markić, ali neslužbeno doznajemo da je stara mlinica višestruko preizgrađena, te da je prisilno privatiziran pristupni put. Iz Grada Dubrovnika su nam potvrdili da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole.

Njihovi susjedi, obitelj Arkulin, su nam kazali da je Markićka bespravno zaposjela pristupni put nedaleko njihove kuće. Dodali su da su radovi trajali tri godine, te da su tek nedavno završeni. Znači, Markićka je ilegalno napravila kuću u vrijeme kad se na sva zvona govori o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Podsjeća to na priču o Ivici Mudriniću i Kornatima. Mi ćemo, unatoč sve strožim zakonima, bespravno sagraditi nekretninu, pa ćemo je lako legalizirati, kao da se rugaju zakonu Mudrinić i Markić, piše Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Markićka je kupila stari mlin od Dubrovačke biskupije, te ju je preuredila u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet. Zanimljivo da pokretačica referenduma vilu ne iznajmljuje, već se u njoj najvjerojatnije skupljaju članovi katoličke sekte Opus Dei. Vila se prostire na više od 3000 kvadrata voćnjaka, 1200 kvadrata pašnjaka, a mlin koji je Markićka kupila imao je 155 kvadrata. Dubrovačku biskupiju pitali smo da nam kažu za koliko su prodali ovo zemljište i nekretninu, ali oni ne žele komunicirati s Dubrovačkim dnevnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:59