SVI NA ISPITIVANJE

MAMIĆI OSTAJU U SLOVENIJI! 'Zbog momčadi ostajemo preko vikenda, u nedjelju navečer ćemo biti dostupni u Hrvatskoj'

Damira Vrbanovića na Plesu je dočekala policija i odmah ga privela na razgovor
 Tom Dubravec, Paun Paunović, Damir Krajač / CROPIX

NOVO 17:44 - Zdravko Mamić u Sloveniji se obratio okupljenim novinarima, kojima je izjavio kako će i on i njegov brat Zoran do nedjelje navečer ostati u Sloveniji, gdje će raditi na programu treninga s momčadi Dinama.

- Mi smo rekli da ćemo se odazvati na poziv koji smo dobili, pozvali smo naše odvjetnike Ćedu Prodanovića i gospođu Sloković, koja je također na putu prema ovdje... gospodin Prodanović došao je svojim automobilom po nas, rekao je Mamić, no objasnio kako su se ipak odlučili ostati uz momčad.

- Znajući za program koji mi ovdje imamo i po kojem smo došli, jer ipak riječ je o momčadi koja mora za tjedan dana predstavljati Dinamo u Europi, obećajem da neće doći do nikakve promjene plana, mi ćemo u nedjelju navečer biti dostupni svim organima, obećao je Mamić.

- Nećemo nikoga izbjegavati, nismo to radili niti dosada, ali više nećemo davati nova priopćenje jer prije svega igračima i momčadi treba mir.

---------------------------------------

16:52 - Kako doznajemo, braća Zoran i Zdravko Mamić još uvijek se nalaze u Sloveniji, te nisu krenuli prema Hrvatskoj.

---------------------------------------

16:40 - Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović, uz braću Mamić i poreznika osumnjičen za korupciju, predvečer bi, prema očekivanju njegova odvjetnika, trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka, gdje ukoliko se pojave u Hrvatskoj istražitelji očekuju i braću Mamić.

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izjavio je Hini kako očekuje da će njegova branjenika na Uskoku ispitati oko 18 sati.

Prema neslužbenim informacijama Uskok u petak želi ispitati i braću Mamić, no oni su, kako se doznaje, još prije 16 sati zajedno sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem viđeni u restoranu u Moravskim Toplicama, iako je Dinamo ranije izvijestio da su oko podneva dobili pozive za razgovor te da su "odmah krenuli prema Zagrebu".

Nakon što je Vrbanović u petak po povratku iz inozemstva uhićen na zračnoj luci Pleso predstavnici policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala s njim su obavili razgovor nakon čega su ga predali pritvorskom nadzorniku gdje čeka ispitivanje u Uskoku.

---------------------------------------

16:20 - Po braću Mamić u Sloveniju je došao njihov odvjetnik Čedo Prodanović koji je rekao da od svega očekuje sudbinu, a na upit o uhićenju je rekao: 'Ne znam, vidjet ćemo'. Vozeći se do hotela u kojem su odsjeli braća Mamić, Prodanović je zabunom otišao u drugi hotel, javlja Dnevnik.hr.

Braća Mamić navodno su na putu prema Hrvatskoj.

---------------------------------------

14:50 - Vrbanovića su tek sada odveli prema Oranicama. Od slijetanja do 14:40 sati je bio u policijskoj postaji zračne luke zajedno s odvjetnikom Darkom Maržićem. Tamo mu je dana pouka o pravima.

- Obavili smo formalnosti oko uhićenja na Plesu. Sada ga voze na Oranice pritvorskom nadzorniku. PNUSKOK je odradio sve korektno. I sada čekamo kada će zakazati ispitivanje zamjenik tužitelja USKOK-a. Očekujemo da će to biti već večeras i da tu temu konačno i razriješimo. Vrbanović se osjeća odlično, opušteno, nije zabrinut i radi se o temama koje su više godina aktualne i po njemu ga se nema za što teretiti. Spreman je na suradnju pokazuje i činjenica da se odmah javio i krenuo prvim letom iz Bakua preko Osla za Zagreb - kaže Vrbanićev odjevnik Maržić.

---------------------------------------

13:45 - Zdravko Mamić ispratio je mamu iz hotela uz povike novinarima "lešinari, ostavite mi mamu na miru"

---------------------------------------

13:12 - Vrbanović je još ranije Hini potvrdio da iz Muenchena zrakoplovom dolazi u Zagreb. "Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović kojega je u zračnoj luci na Plesu dočekala policija te se očekuje da odmah ide na obavijesni razgovor. S njim u društvu bio je i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Cvrk nije želio odgovarati na pitanja novinara, kazao je da nema komentara, no istaknuo je da nema pojma što je PNUSKOK radio i tražio u Savezu.

I dok policija treba obaviti razgovor s braćom Mamić i Vrbanovićem Uskok će ispitati jučer uhićenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza. Prema neslužbenim informacijama riječ je porezniku iz Sesveta Milanu Pernaru koji je jučer odveden na kriminalističko istraživanje u policiji, a nakon razgovora s Uskokovim istražiteljima bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. O njegovu mogućem zatvaranju odluku treba donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Damir Vrbanović u pratnji policajaca u civilu; FOTO: Davor Pongračić / CROPIX

---------------------------------------

13:00 - Redovnom linijom Lufthanse u 12:45 sati iz Münchena sletio je s ostalim putnicima i izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. Ukrcao se s ostalim putnicima u bus do međunarodnog izlaza u zračnoj luci gdje su mu odmah, dok je čekao prtljagu, pristupila dvojica policajaca.

---------------------------------------

Zdravko i Zoran Mamić dobili su poziv na informativni razgovor i upravo se spremaju na povratak u Zagreb. Prvi ljudi Dinama borave na klupskim pripremama u Moravskim toplicama i, nakon jučerašnjih peripetija s ministrom Ostojićem, danas su konačno dobili i službeni poziv te su se odmah zaputili prema Hrvatskoj.

Mamići nisu htjeli ništa komentirati, samo su spmenuli:

- Dobili smo poziv na informativni razgovor i naravno da ćemo se odazvati...

Zoran Mamić uoči povratka u Zagreb... FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX

Tu informaciju potvrdili su i preko službene stranice Dinama:

Obavještavamo navijače i javnost kako su u petak, 3.7., oko podneva izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali.

Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s organima koji provode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji gdje se momčad nalazi na pripremama odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:39