BRAK NA SUDU

Mamić službeno ne zna za tužbu

Zoranova supruga tužbom zaustavlja rasprodaju zajedničkog blaga. Utvrđivanje bračne stečevine ‘zapelo’ je na Općinskom sudu jer je sudac dužan provjeriti pravnu valjanost tužbe
 Davor Matota/Gloria

ZAGREB - Vanja Mamić podnijela je tužbu za utvrđivanje bračne stečevine protiv supruga Zorana Mamića na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Navodno je to učinila kako bi ga spriječila da rasprodajom nekretnina umanji ukupnu vrijednost zajedničke imovine koja se razvodom dijeli popola. Iako je tužba podnesena još 18. ožujka, Zoran je još nije službeno zaprimio. - Istina je. Odvjetnica tužiteljice podnijela je tužbu, međutim, standardna procedura je da sudac nadležnog suda tužbu provjeri. To znači da se utvrđuje je li formalno ispravna i pravno valjana. Zbog toga tužba još nije službeno stigla tuženiku na adresu - kaže glasnogovornica suda, Maja Bilandžić.

Manipulacije imovinom

Na pitanje znači li to da tužba možda nije ispravno formulirana, Bilandžić nije mogla odgovoriti. Prema medijskim navodima, Zoran je, kako bi spriječio Vanju da dobije pola imovine, navodno počeo rasprodavati imovinu i dio svog vlasništva prepisivati na treće osobe. Vanja Mamić navodno je uzvratila zabilježbom u gruntovnici.

Spaljeni Mercedes

Tabloidi su pišući o raspadu braka Mamićevih Zoranu pripisali brojne afere, a Vanju su romantično povezivali s poznatim hrvatskim jahačem i njenim trenerom jahanja Renatom Levanićem, koji je takve tvrdnje oštro demantirao. Levantiću su u četvrtak nepoznate osobe zapalile skupocjeni terenac Mercedes ML o čemu on nije želio dati nikakav komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:18