INCIDENT NA TIJATU

Maja Sever napadnuta dok je provjeravala radi li restoran usprkos zabrani inspekcije: ‘Bilo je neugodno‘

Sever je u društvu sutkinje Sandre Artuković krenula obići uvalu u kojoj se resoran nalazi, no prema pisanju Morskog.hr napao ih je vlasnik restorana

Restoran Spirito, Maja Sever

 Morski.hr; Marko Todorov/Cropix/

Sudeći po snimkama svjedoka koje je objavio Morski.hr, restoran Spirito na otoku Tijatu otvoren je iako ga je nedavno zatvorila inspekcija. Na snimci je vidljivo da u restoranu sjede gosti, svjetla su upaljena, a na vezove su privezane jahte. Video je snimljen jučer u večernjim satima.

Državni inspektorat je ovih dana zatvorio ugostiteljski objekt "Spirito" u uvali Tijašnica jer nije zadovoljio minimalne uvjete i nema rješenje za rad, piše Morski.hr. Lučka kapetanija Šibenik utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i takozvanog sunčališta od 200 metara kvadratnih, a uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata predmetnom ugostitelju rješenjem je zabranila obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti jer je u trenutku inspekcijskog nadzora zatečen u obavljanju ugostiteljske djelatnosti bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Stoga je protiv ugostitelja pokrenut upravni postupak u kojem je doneseno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez zakonom propisanih akata o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti (bez rješenja o minimalnim uvjetima).

Također, protiv ugostitelja je pokrenut i prekršajni postupak u kojem će se odlučivati i o protupravno stečenoj imovinskoj koristi koju je ugostitelj ostvario u razdoblju u kojem je poslovao bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Kontinuiranim provođenjem kontrola izvršenja rješenja utvrđeno je da ugostitelj nije izvršio rješenje kojim mu je izrečena mjera zabrane stoga je protiv ugostitelja u tijeku daljnji izvršni postupak nastavno na odredbe Zakona o općem upravnom postupku. Zbog neizvršenja rješenja turističkog inspektora Državnog inspektorata poduzet će se daljnje prekršajne mjere – poručili su iz Državnog inspektorata, poručili su iz Državnog inspektorata.

Incident na Tijatu

Priču o restoranu Spirito tijekom današnjeg dana htjela je provjeriti HRT-ova novinarka Maja Sever. Ona je u društvu sutkinje Sandre Artuković krenula obići uvalu u kojoj se resoran nalazi, no prema pisanju Morskog.hr napao ih je vlasnik restorana.

- Došao je do njihova broda, ušao im je na plovilo i odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga. Pozvale su policiju, koja je došla na očevid i napravila zapisnik, rekao je svjedok za Morski.hr.

Cijelu situaciju komentirala je i sama Maja Sever.

- Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjeti radi li restoran. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel. Rekao je neka obrišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas ne dira. Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već sam slikala plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku, izjavila je Sever.

- Pitala sam policajce: "Možete li garantirati da ovaj čovjek neće hodati ulicom u koju ja idem", rekla je poznata novinarka.

- Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan, kaže Maja Sever za Morski.hr.

O incidentu se oglasila i PU šibensko-kninska iz koje tvrde da "nitko nije prijavio bilo koju radnju koja bi zahtijevala postupanje policije".

- Policijski službenici PU šibensko-kninske danas su na otoku Tijat pružali ispomoć djelatnicima Državnog inspektorata prilikom njihovog postupanja. U odnosu na događaj koji opisujete možemo reći da nitko nije prijavio bilo koju radnju koja bi zahtijevala postupanje policije. Cijela situacija je riješena mirnim putem, stoji u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:32