SUSPENDIRANA

Maja Đerek podnijela prijave protiv Puljka i Ivoševića zbog uznemiravanja i vrijeđanja

Puljak je Maju Đerek suspendirao krajem srpnja optuživši je da je ‘izvršila udar na instituciju gradonačelnika‘

Maja Đerek i Ivica Puljak

Suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek potvrdila je da je povjerenici za zaštitu dostojanstva radnika Kristini Nuić Prka podnijela prijave protiv gradonačelnika Ivice Puljka ‘zbog uznemiravanja‘ i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića ‘zbog vrijeđanja‘.

Njezina prijava uslijedila je nakon što je u petak objavljeno kako je splitski gradonačelnik Puljak imenovao Kristinu Nuić Prka (HDZ) osobom za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u Gradskoj upravi te da bi ona zajedno s već ranije imenovanim Nikolom Aleksićem mogla utvrđivati okolnosti u slučaju Đerek.

Puljak je Maju Đerek suspendirao krajem srpnja optuživši je da je ‘izvršila udar na instituciju gradonačelnika‘, izašavši iz svojih ingerencija provodeći reviziju stanova koji su u vlasništvu Grada koji upravlja njima.

Đerek je u subotnjoj pisanoj izjavi, obrazlažući prijavu protiv Puljka, istaknula kako ju je gradonačelnik pokušao javno diskreditirati na najgore načine i to samo dva tjedna nakon napada na njenu obitelj koji je, tvrdi, povezan s njenim postupanjem s ciljem da se konačno stane na kraj malverzacijama u upravljanju gradskom imovinom.

"Nakon napada Puljak je hinio podršku i deklarativno hvalio moj rad, a da me u tom periodu niti jednom nije pitao kako napreduje istraga i kakvo je moje psihičko stanje," istaknula je Đerek.

Kaže i kako je ‘gradonačelnik zasigurno zadovoljan‘ što policija ne želi objaviti niti snimku prepoznatog napadača jer je ‘očito da nekima odgovara da se ne sazna nalogodavac napada‘.

"Umjesto obećane i stvarne javne potpore na kraju sam od Puljka dobila salvu prizemnih uvreda i nestvarnih izlika, a sve kako bi bila ostvarena suradnja s novim saveznicima iz HDZ-a. To je, između ostalog, glavni razlog podnošenja moje prijave za prestanak uznemiravanja," objasnila je.

Dodala je kako je prijavu podnijela i protiv Bojana Ivoševića zbog "agresivnog ponašanja, vrijeđanja i pritisaka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:34