TIJEKOM KONTROLE PROMETA

‘Mad Max‘ iz okolice Labina bježao policiji bez registracije i vozačke: Uhvaćen pa ‘olakšan‘ za 25.600 kn

Policajci su uočil VW Golf bez registarskih oznaka, odlučili su ga zaustaviti, a onda je krenuo kaos

Policija, Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Točno 25.600 kuna mora platiti 18-godišnji mladić s područja Labina nakon što ga je policija uhvatila u prometu kako vozi auto bez registarskih oznaka i neregistriran, i još k tome bez položenog vozačkog ispita.

Bilo je to tijekom redovne kontrole prometa djelatnica Policijske postaje Labin u petak popodne na Državnoj cesti 500 kod mjesta Čepić.

Uočil su VW Golf bez registarskih oznaka pa su ga odlučili zaustaviti. No mladi vozač se nije dao omesti. Ignorirao je policijske zvučne i svjetlosne signale pritom povećavajući brzinu kretanja. U jednom je trenutku izveo manevar te brzinski skrenuo u jednu sporednu ulicu. Međutim, nije daleko stigao jer je ubrzo zaustavljen i uhićen.

S obzirom da je policija provjerama koje su uslijedile, utvrdila da je vozač, osim što im je pokušao pobjeći, vozio neregistrirani auto i bez položenog vozačkog ispita, netom punoljetni kršitelj zakona je priveden na nadležni sud. Dežurni mu je sudac zbog prekršaja Zakona o obveznom osiguranju te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odredio novčanu kaznu "tešku" 25.600 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:36