RAZVOD

Maček: Nakon 20 godina rastajem se od Milene

ZAGREB - Da, razvodim se. Nakon skoro 20 godina braka rastajem se od supruge Milene na civiliziran način. I sve je pod kontrolom - izjavio je jučer Ratko Maček, bivši glasnogovornik hrvatske Vlade i jedan od najbližih suradnika bivšeg premijera Ive Sanadera, danas vlasnik agencije za odnose s javnošću te niza drugih tvrtki.

Iako je isprva Maček ostao iznenađen pitanjem, te je nekoliko sekundi ‘vagao’ što reći, ipak je odlučio priznati da je brak gotov.

O detaljima, kao ni razlozima rastave, nije želio govoriti. Samo je dodao:

“Dogovorno se razilazimo!”.

Dosad se Mačekovu suprugu, Milenu (45), najčešće spominjalo u kontekstu Mačekove kontrole nad lokalnim medijima u Varaždinu. Svojedobno je radila u HT-u, ali kad je njezin suprug preuzeo funkciju glasnogovornika Vlade, počela se baviti privatnim biznisom.

Nakon izlaska iz Vlade Maček je postao vlasnik nekoliko tvrtki, među kojima je najpoznatija ‘MPR strateško komuni-ciranje’, koja je 2009. ostvarila prihode od 1,3 milijuna eura. Mladen Barišić je u svome iskazu na nekoliko mjesta spominjao Ratka Mačeka i isplate novca iz Fimi Medije koje je uzimao tadašnji Sanaderov suradnik.

Mediji su pisali kako je Maček, preko tvrtki koje je vodila njegova supruga i šogor, kontrolirao lokalne radio i TV postaje te novine. Mačekov šogor Robert Veseljak preko tvrtke M-media drži i Gradski radio Đakovec. Veseljak je inače vlasnik je još nekoliko tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 13:10