UDAR NA UPRAVU

Luks: Žele me se riješiti jer ih stvarno hoću nadzirati; HRT: Sve što govori je suludo

Upravu Hrvatske radiotelevizije nisu previše potresli napadi dosadašnje članice Nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks, pa i dalje traže njezino razriješenje.

No, Silvija Luks ostaje pri tome da vodstvo HRT-a javnu ustanovu vodi kao privatnu tvrtku. Iz izvora u vrhu HRT-a doznajemo da odbijaju javno polemizirati sa Luks.

- Nema tu spora s Luks. Sve što govori su neistine i budalaštine. Sve je to suludo, a na Saboru je da procijeni kako dalje. Ne želimo se više uopće baviti tim slučajem - kazao je naš izvor na HRT -u.

Ne žele reagirati

Oni smatraju da im Luks istupima nanosi štetu te ne žele uopće reagirati na to što ona govori, a od Sabora su zatražili da je se razriješi "radi zaštite zakonitosti rada HRT-a, njegovih interesa, ugleda i poslovanja".Međutim, Silvija Luks tvrdi da je se žele riješiti još otkako je postavljena i to samo zato što pokušava nadzirati njihov rad.

- Tražim da provode zakone i da novce troše na program, a ne na sudske sporove - kazala je Silvija Luks.

Za posao u Nadzornom odboru, kaže, prima naknadu od dvije tisuće kuna koje potroši na benzin do Prisavlja i kave te sve što radi je samo u interesu HRT-a koji je nekada stvarala.

Istražite poslovanje

- Uprava HRT-a ne vodi kuću u interesu javnosti nego u interesu sebe samih. I na taj način će upravljačka hobotnica uništiti javnu televiziju. Pozivam nadležna državna tijela da istraže što se događa na HRT-u - kazala je Luks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:35