ŠEF UDRUGE 'PRIJATELJI ŽIVOTINJA'

LUKA OMAN IMENOVAN JE POSEBNIM SAVJETNIKOM MINISTRA POLJOPRIVREDE 'Na toj funkciji neće primati nikakvu naknadu za rad'

Luka Oman
 Davor Pongračić / Hanza Media

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za područje zaštite životinja, a tu će funkciju od 1. travnja obavljati bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad, izvijestili su u petak iz te udruge za zaštitu životinja.

Oman je na tu funkciju imenovan na prijedlog ministra Tolušića, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade.

"Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju", kazao je Oman.

Naglasio je da će mu trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja biti provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje.

Udruga Prijatelji životinja i druge udruge zahvaljuju ministru Tolušiću i Ministarstvu poljoprivrede što su prepoznali uporan dugogodišnji rad, veliko zalaganje za dobrobit životinja i značajne rezultate koje je udruga u 17 godina postojanja postigla u poboljšanju zaštite životinja te što je kroz dosadašnju suradnju i podršku inicijativama za dobrobit životinja pokazao iskreno zanimanje za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj.

"Luka Oman i udruga Prijatelji životinja nastavit će svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja", stoji u priopćenju te udruge.

Podršku imenovanju dala je i Mreža za zaštitu životinja koja okuplja 27 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje su samo u prošloj godini spasili 4899 pasa i mačaka od sigurne i spore smrti na ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 22:44