SRETAN ZAVRŠETAK

Lučki kapetan opisao kako je izgledalo spašavanje oca i sina: Doživjeli su šok, pronašli su ih bose na oštrom kamenju

Otac i sin pronađeni su otprilike 500-tinjak metara od mjesta gdje su trebali izaći na kopno.

Brod lučke kapetanije, Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Otac i maloljetno dijete njemačkog državljanstva za kojima se tragalo od subote navečer, nakon što su nestali na području akvatorija Krka, pronađeni su u nedjelju živi i u dobrom stanju.

Otac i njegov devetogodišnji sin u subotu oko 19 sati isplovili su na SUP dasci iako je puhala bura. Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Traganjem je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) a u potrazi je angažiran i zrakoplov Obalne straže.

Lučki kapetan Darko Glažar ispričao je za HRT kako je izgledala akcija spašavanja mladog oca i maloljetnog djeteta.

- Kada smo našli neoštećenu dasku, to je bio dobar znak da ljudi nisu stradali jer nije uništena, pa smo po logici stvari išli prema kopnu. Angažiran je HGSS, 17 osoba i četiri vozila. Pronađeni su otprilike 500-tinjak metara od mjesta gdje su trebali izaći na kopno. Najbliže mjesto je Vrbnik, rekao je za Glažar opisujući potragu za ocem i sinom.

Riječ je o oštrom kamenju na sjevernoj strani Krka, rekao je i objasnio da su spušteni na obalu, HGSS im je dao obuću jer su bili bosi, preuzelo ih je plovilo lučke kapetanije Rijeka i odvezlo u Novi Vinodolski gdje ih je čekala majka, odnosno supruga.

- U dobrom su psihofizičkom stanju i ne zahtijevaju medicinsku pomoć, dodao je.

Ističe da je to šok za njih, otac je ‘90. godište, a dijete 2013. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u potrazi.

Poručio je građanima da ne izlaze na more tijekom jakog vjetra, posebice ne s malim djetetom. Apelira na praćenje meteoprognoze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:21