POSLJEDNJI POZDRAV

Lovački savez komemoracijom se oprostio od Đure Dečaka, svog dugogodišnjeg predsjednika

Dečak je na čelu Saveza bio od 1998. godine, a za predsjednika je izabran čak šest puta. Lovom se bavio 47 godina

Komemoracija za Đuru Dečaka

 Marko Mrkonjic/Cropix

U Hrvatskom lovačkom savezu u ponedjeljak je održana komemoracija za umirovljenog general-pukovnika Đuru Dečaka, najdugovječnijeg predsjednika tog saveza koji je umro prošloga petka u 71. godini života.

Dečak je na čelu Saveza bio od 1998. godine, a za predsjednika je izabran čak šest puta. Lovom se bavio 47 godina.

Na komemoraciji je istaknuto da je Dečak širinu svoga rada pokazao kroz blisku suradnju s mnogobrojnim svjetskim i europskim lovačkim federacijama.

Dečaku je počast odala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, naglasivši da nas je general-pukovnik naglo napustio nakon kratke i teške bolesti.

"O Đuri Dečaku najbolje govore njegovi suborci, Virovitičani, a govore najbolje o njemu i hrvatski lovci koji su ga birali u šest mandata tijekom duge 24 godine, gotovo četvrt stoljeća, za čelnog čovjeka Hrvatskog lovačkog saveza", izjavila je Vučković nakon komemoracije.

Izrazila je iskrenu zahvalnost na sve što je Dečak napravio za hrvatsko lovstvo, snagu koju je pokazivao tražeći izmjene na dobrobit lovstva i lovaca.

"Mogu ponoviti da je imao razumijevanje za sve hrvatske krajeve, za njihove različitosti te je uvijek vodio računa o dobrobiti Hrvatske", dodala je ministrica.

Istaknula je da je Dečak imao vrlo dobru suradnju s Ministarstvom poljoprivrede gdje je inicirao brojne promjene u zakonodavstvu te se nesebično zalagao za međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske i njenog lovstva.

Na komemoraciji su bili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministri obrane, pravosuđa i obrazovanja Mario Banožić, Ivan Malenica i Radovan Fuchs te umirovljeni general Mladen Markač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:59