SCENA U IMOTSKOM

Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: ‘Sve ću vam objasniti...‘

Spomenuti lovac Grgo Nikolić objasnio je što se zapravo dogodilo

Središnji trg u Imotskom, ilustracija

 Josko Šupić/Cropix

Zgroženi stanovnici Imotskog požalili su se zbog incidenta za vrijeme božićnog koncerta na središnjem trgu jer je jedan lovac zapucao iz puške u zrak, a svemu je svjedočilo mnoštvo ljudi, uključujući i djecu, piše Dnevnik.hr.

- Netko je odjenuo lovačko odijelo te lovačkom puškom pucao na trgu gdje su bili svi, djeca, žene, obitelji. Ne znam da je itko u Hrvatskoj napravio takvo nešto na božićni koncert i to u vrijeme mira i duhovne obnove i spokoja, rekao je za Dnevnik.hr nezadovoljni čitatelj.

Riječ je o tradicionalnom božićno-novogodišnjem koncertu Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazba Imotski koji se održao 26. prosinca na Trgu Matice hrvatske u Imotskom.

Spomenuti lovac Grgo Nikolić objasnio je za Dnevnik.hr što se zapravo dogodilo. Kako je naveo, sastavnica ovogodišnjeg programa bila je izvedba skladbe "Auf der Jagd", a riječ je o polki Johanna Straussa u okviru koje se kao instrument koristi i lovačka puška.

"Na zamolbu HPO-a Gradska glazba Imotski s lovačkom sam puškom sudjelovao u izvođenju skladbe ‘Auf der Jagd"‘, rekao je Nikolić.

"Pri izvedbi navedene skladbe nije korišteno sačmom nabijeno streljivo, dakle sigurnost sudionika i posjetitelja događanja ničim nije bila ugrožena", dodao je Nikolić i poručio da ne zna je li organizator prijavio navedeni skup te da se u okviru skladbe lovačka puška koristi kao instrument.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:36