Neugodna iskustva

‘Ljudi se osjećaju prevareno i opljačkano. Pogledajte koliko su im naplatili vožnju od aerodroma do centra‘

Ovakva su neugodna iskustva zadarskih turista, nažalost, postala učestala o čemu svjedoče i raniji primjeri
Ilustracija
 Ante Cizmic/Cropix

Anonimna čitateljica Zadarskog lista prije nekoliko dana javila s još jednim u nizu neugodnih iskustava koje su njezini turisti ovo ljeto iskusili sa zadarskim taksistima. Mladi je talijanski par, koji je odsjedao u apartmanu čitateljice, za vožnju od Zračne luke do centra grada platio preko 600 kuna.

- Goste sam dočekala kasno navečer i odmah sam primijetila kako su bili vidno uznemireni. Požalili su mi se kako im je taksist vožnju od aerodroma do apartmana naplatio čak 660 kuna. Kako je bilo kasno navečer, bojali su se ulaziti u raspravu s njim te su mu jednostavno platili traženi iznos, ispričala je čitateljica, dodajući kako joj ovo nije prvo takvo iskustvo.

- Ove mi se godine više turista nego ikada žalilo na cijene taksija. Znalo se to događati i ranijih sezona, ali nikad kao ove. Gosti mi često dolaze žalosni, jer se osjećaju prevarenima i opljačkanima. Ne znam čemu naplaćivanje tolike cijene, kada svi znamo da je uobičajena tarifa za vožnju od aerodroma do grada maksimalno 300 kuna. Ne znam je li im je naplatio noćnu vožnju ili što, ali to svakako nije u redu. Suosjećam sa svojim gostima te ih uvijek pokušam utješiti i oraspoložiti, upozoriti da ostatak puta koriste javni gradski prijevoz i taksi usluge većih tvrtki, jer su vožnje kod njih ipak jeftinije, kazala je čitateljica.

Ovakva su neugodna iskustva zadarskih turista, nažalost, postala učestala o čemu svjedoče i raniji primjeri.

Tako je, prema pisanju Zadarskog lista, u srpnju ove godine jedan zadarski taksist klijentu htio naplatiti 1 200 kuna od zadarskog aerodroma do Bilog briga. Gost je tu ponudu odbio budući da mu je to bilo previše. Onda je došao drugi taksist koji je tražio 600 kuna za istu relaciju. Kako je to duplo jeftinije, gost je pristao. Cijelu priču prepričao je vlasnicima apartmana u kojem je odsjeo. Vlasnik apartmana se naljutio i zvao policiju koja je rekla da nema ništa s tim, da zovu inspekciju. Međutim, taj taksist koji ga je dovezao za 600 kuna ostavio je vizitku. Prema tome, vlasnik smještaja je znao tko je to naplatio i nazvao je broj s vizitke i zatražio da vrati 400 kuna što je ovaj i učinio.

Mladom paru iz Njemačke je pak vožnju od bolnice do svog hotela platio više od 600 kuna. Par se iza ponoći, nakon što su dan proveli čekajući na prijemu Hitne pomoći taksijem vraćao prema svom hotelu. Oni su u potpunom šoku, umorni nakon sedam sati mrcvarenja pristali platiti tako veliki iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2022 08:42