VELIKE GUŽVE

Ljudi ne mogu dobiti termin za cijepljenje u ljekarnama: ‘Liječnici nemaju vremena, premalo ih je‘

U početku se cijepiti moglo u 70-ak ljekarni diljem zemlje, no sada je taj broj pao na 46

Cijepljenje

 Lennart Preiss/DPA/AFP

Jutarnjem listu javilo se više čitatelja koji su se pokušali cijepiti protiv koronavirusa u ljekarnama, u kojima je od nedavno moguće cijepljenje, no slobodnih termina nije bilo. Štoviše, neće ih biti do siječnja 2022.godine, tvrdi naša čitateljica.

Kako bismo provjerili informaciju, nazvali smo Anu Soldo, predsjednicu Hrvatske ljekarničke komore koja je potvrdila da je vrlo teško dobiti termin za cijepljenje.

Naime, u početku se cijepiti moglo u 70-ak ljekarni diljem zemlje, no sada je taj broj pao na 46.

- Gužve za cijepljenje u ljekarnama jako su velike. Nažalost, broj ljekarni u kojima se cijepi se smanjio jer nedostaje liječnika. Počelo je cijepljenje protiv gripe, hladno je, puno je viroza i mimo covida, tako da nemaju vremena - govori Soldo. Liječnici u ljekarnama provode između dva i šest sati, a trenutno su najdostupniji liječnici koji su u mirovini.

- Ovo je jedan od pokazatelja koliko bi bilo važno da ljekarnici mogu cijepiti. Vidimo sada na primjeru koronavirusa, ali i za cijepljenje protiv gripe. Naime, građanima, pogotovo u manjim sredinama, često je najbliži oblik zdravstvene zaštite upravo ljekarna, tako da bi to bilo jako dobro - zaključuje Soldo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:21