KRALJ ZAŠTITARA

LJUBAVNI TROKUT Sokol Marić i fatalna liječnica mjesečno su izmjenjivali čak 4000 sms-ova!

Zlatko Marić tereti se za prijetnje smrću odvjetniku Peri Lozici s čijom ženom ljubuje

ZAGREB - Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, i liječnica Nevia Dellale Lozica, supruga odvjetnika Pere Lozice s kojim je još uvijek u brakorazvodnoj parnici, mjesečno su izmjenjivali između 3000 i 4000 SMS poruka. Otkrio je to tužiteljima odvjetnik Pero Lozica, objašnjavajući kako je sam došao do tih podataka! Odvjetnik i liječnica još su u braku, ali je u tijeku brakorazvodna parnica.

Iskaz odvjetnika Lozice dio je optužnice protiv Zlatka Marića koja je ovih dana dostavljena na zagrebački Općinski kazneni sud, a optužno vijeće uskoro će odlučivati o tome hoće li je potvrditi. Kao što je već poznato, Lozica je na ispitivanju otkrio kako je tijekom veljače prošle godine na odmoru u luksuznoj vili Marićevih na Karibima prvi puta primijetio neobično ponašanje supruge, no kada je dojučerašnjeg prijatelja i suprugu suočio sa svojim sumnjama, sve su negirali.

Provjera u Zagrebu

Kada su se vratili u Zagreb, provjerio je ispis poziva svoje supruge te otkrio da s Marićem mjesečno izmjenjuje tisuće poruka. Međutim, supruga ga je i tada uvjeravala da među njima nema ništa. Nakon toga supružnici Lozica su se udaljili, a odvjetnik je, ispričao je u svom iskazu, početkom ove godine posumnjao da ga Marić neovlašteno snima. Naime, tri mjeseca prije nego što su krenuli na kobno putovanje na Karibe, supružnici Lozica su na Marićevo inzistiranje ugradili videonadzor. No, tijekom siječnja domaćica je odvjetnika obavijestila da su mu u kući djelatnici Sokol Marića zbog kvara na senzoru, a on im je naredio da odmah napuste njegovu vilu u Ulici Jagodnjak. Tada je Lozica već bio uvjeren da su Marić i njegova supruga u tajnoj vezi. Tri mjeseca poslije, 3. travnja, Marićevi zaposlenici ponovno su se pojavili u kući i pregledavali snimke videonadzora nakon čega je odvjetnik sve prijavio policiji.

Sukob između Lozice i Marića kulminirao je kada ga je Marić 5. srpnja nazvao i u telefonskom razgovoru, koji je trajao 13 sekundi, rekao ‘P... jedna, prijavio si me murji, odrezat ću ti obje noge, slobodno me snimaj’. Odvjetnik je Marića odmah prijavio policiji zbog prijetnji jer se, tvrdi, ozbiljno uplašio.

Ipak, sudeći prema iskazu njegove još uvijek zakonite supruge Nevije Dellale Lozica, odvjetnik nije imao ni najmanjeg razloga za brigu.

- Riječi ‘iščupat ću ti noge’ Zlatko Marić zna izgovoriti u šali - ispričala je na ispitivanju u tužiteljstvu i dodala da joj suprug jutro nakon poziva uopće nije djelovao ustrašeno.

Tri hica u automobil

Inače, te je noći sa 5. na 6. srpnja još uvijek nepoznata osoba s tri hica izrešetala odvjetnikov automobil Smart koji je bio parkiran ispred kuće. Lozičina supruga pričala je i o toj noći kada je odvjetniku propucan automobil, a rekla je kako tada nije primijetila ništa neobično. Večer prije provela je s Marićem u sjedištu Sokol Marića u Medulićevoj ulici, gdje je, tvrdi, bilo još desetak zaposlenika.

- Oko 20 minuta iza ponoći došla sam kući, a suprugovo vozilo nije bilo parkirano u garaži. Kada sam došla kući, nazvala sam Marića i javila da sam stigla kako se on ne bi brinuo - ispričala je tužiteljima. Idućeg jutra ustala je oko šest sati, a supruga je vidjela dok je kuhala kavu. Upitao ju je ide li u Dalmaciju i nije spominjao nikakav telefonski poziv. Nešto kasnije pojavio se s dvojicom policajaca u civilu, no odvjetnikova supruga tvrdi da nije bio uznemiren. Spomenula je samo kako je u jednom trenutku promrljao “s obzirom na to kakav mi je bio prethodni dan”. Ništa detaljnije nije govorio što je time mislio. Kada se oko podne čula s Marićem, rekla mu je da ga traži policija, no nije objasnila kako je to znala. Marić se nakon njezina poziva tada sam prijavio u policijsku postaju. O prijetnjama, tvrdi odvjetnikova supruga, nema nikakvih saznanja.

Da se odvjetnik Lozica zaista uplašio Marićevih prijetnji, svjedočio je i njegov bliski prijatelj Igor M. s kojim se našao nakon Marićeva poziva. Odvjetnik je, tvrdi, bio uznemiren, nervozan i uzdrman Marićevim riječima. Nakon što mu je propucan automobil, ispričao je, Lozica je spakirao torbu i rekao da ide iz Zagreba.

Obrana Zlatka Marića

Marić se, pak, na ispitivanju branio da odvjetnika nije vrijeđao niti ga psovao. Negirao je i da mu je rekao da će mu otkinuti noge. Pravdao se da se sam javio u 5. policijsku postaju kada mu je odvjetnikova supruga rekla da je Lozici propucan automobil, a Marić je tada prošao poligraf da nema veze s tim događajem. Vlasnik zaštitarske tvrtke u svom je iskazu ispričao da je povod njegova poziva bio to što su njegovi ljudi i Nevia Dellale Lozica pozivani na obavijesne razgovore u policiju zbog odvjetnikovih prijava da ga neovlašteno snimaju iako su njegovi zaposlenici samo obavljali servis videonadzora. Što se, pak, tiče oružja pronađenog u njegovoj kući i poslovnom prostoru, Marić tvrdi da se radi o uspomenama iz ‘91. Marićeva supruga nije htjela svjedočiti, već je prihvatila zakonsku blagodat te odbila dati iskaz protiv supruga.

Osim za prijetnje Lozici, Marića Općinsko državno odvjetništvo tereti i za neovlašteno posjedovanje oružja i to više komada puški s pripadajućim streljivom koji su pronađeni u njegovoj vili na Pantovčaku i u prostorijama tvrtke Sokol Marić. Tužiteljstvo predlaže da mu se izrekne uvjetna osuda od jedne godine i osam mjeseci uz rok kušnje od četiri godine.

Uvjetna kazna

Marić je zbog ovih optužbi deset dana proveo u pritvoru u Remetincu, a pušten je nakon što je sudac istrage prihvatio jamčevinu od 750.000 kuna, a sucu se obvezao da neće napuštati mjesto boravišta, ometati kazneni postupak, niti ponoviti djelo. Kada je izlazio iz Remetinca, dočekali su ga policajci i odveli na obavijesni razgovor i to zbog anonimne dojave da u poslovnim prostorima ima još nelegalnog oružja i droge. Policajci su uz pomoć psa pregledali urede u Medulićevoj ulici, a detaljnim pregledom nije pronađeno ništa sumnjivo pa je vlasnik zaštitarske tvrtke pušten na slobodu. Još se ne zna kada će Marić sjesti na optuženičku klupu jer optužnicu prvo treba potvrditi optužno vijeće.

Zlatko Marić prijateljici: Između nas postoji neki fluid

Da je odnos između odvjetnikove supruge i vlasnika Sokol Marića bio puno više od prijateljskog, svjedočila je i Lidija T., zajednička prijateljica Lozice i Marića. Njoj je Marić još krajem prošle godine priznao da nešto osjeća prema prijateljevoj supruzi.

Naime, kada su se 10. studenoga prošle godine našli na kavi, Marić joj je rekao da između njih postoji fluid.

U svom iskazu Lidija T. ispričala je i da joj je Marić rekao kako je Neviji Delalle Lozica iznajmio stan u koji slobodno može doći s djetetom, a djelovao joj je jako ljut i nezadovoljan što se ona još uvijek nalazi pod Lozičinim krovom. - Bio je ljut na Lozicu i rekao je da će mu, ako ga bude nastavio izazivati i prijavljivati, polomiti noge ili nešto slično - svjedočila je Lidija T. Taj je razgovor, ispričala je, prenijela i Lozici. Marićeve prijetnje tada nije shvatila ozbiljno, ali nije ni isključivala mogućnost da Marić to zaista i napravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 14:26