USKRSNUO U SISKU

LIJEČNIK REKAO ŽENI DA JOJ JE SUPRUG PREMINUO, A 12 SATI KASNIJE DA JE IPAK ŽIV Novi skandal u sisačkoj bolnici

Jelica Malkoč iz okolice Kutine tvrdi kako joj je liječnik sisačke Opće bolnice u nedjelju navečer rekao kako joj je suprug preminuo, a samo 12 sati kasnije isti ju je liječnik obavijestio da je ipak živ

Jelica Malkoč iz okolice Kutine tvrdi kako joj je liječnik sisačke Opće bolnice u nedjelju navečer rekao kako joj je suprug preminuo, a samo 12 sati kasnije isti ju je liječnik obavijestio da je ipak živ.

Naime, kako je za Novu TV ispričala Jelica njezin suprug Petar Malkoč se već 4 i pol godine liječi od tumora vratnih žila. U nedjelju navečer mu je pozlilo te je kolima Hitne pomoći u vrlo teškom stanju prebačen na Odjel za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju.

'Doktor mi je, nakon što je pregledao supruga, da se s njim pozdravim, jer je umro. Rekao je da ga vode na obdukciju i da danas dođem po liječničku dokumentaciju', rekla je Jelica Malkoč.

Ispričala je kako je u ponedjeljak oko 10 ujutro sam došla u bolnicu, a tada se nakon besane noći jer je mislila kako je postala udovica iznova šokirala.

- Došao je i doktor iz noćne smjene i ispričao mi se što mi je rekao kako mi je suprug mrtav, rekao je kako takav slučaj nikada nije doživio u karijeri i kako se i sam 'prestravio', sav se tresao dok mi je to pričao', kaže Jelica Malkoč. Inače, taj je doktor Voditelj Odjela za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju sisačke bolnice.

Ravnatelj sisačke bolnice, Damir Pahić opovrgava ovu priču. Tvrdi kako Jelici Markoč nitko nije rekao da joj je suprug umro već da je u jako lošem stanju.

- Prema izjavama dežurnog liječnika koji je i voditelj odjela supruzi našeg pacijenta nitko nije rekao da je umro. Pacijenta je hitna pomoć dovela u teškom stanju. Riječ je o osobi koja boluje od karcinova dulje vrijeme i obzirom na stanje liječnik je rekao kako postoji mogućnost da pacijent ne dočeka jutro - kaže Pahić. Nakon što je rodbina otišla iz bolnice, kaže Pahić, liječnici su uspjeli stabilizirati pacijenta.

- Ništa se loše nije dogodilo. Dapače, liječniku je uspjelo pacijenta izbaviti iz teškog stanja u kojem se nalazio. Nije mi jasno zašto se sada proziva bolnica i liječnik. Čuo sam da je gospođa spominjala i obdukciju. Pa jasno je da se obdukcija ne radi nedjeljom navečer - kaže Pahić.

Smatra kako je liječnik postupio kako je trebao kada je obavijestio suprugu kako nije siguran hoće li preživjeti noć.

Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja kaže kako je upoznat sa događajem u sisačkoj bolnici.

- Zatražit ćemo od Uprave bolnice očitovanje i poslati inspekciju da utvrdi činjenice. Do tog trenutka ne mogu komentirati slučaj - kaže Cesarik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 21:23