OGLASIO SE I PETRY

Lički župan svečano ‘otvorio‘ bankomat, a sada i poštanski ured koji ne radi?! Milinović mu se ruga: ‘Piše - guraj‘

Milinović mi smješta, a iza njegovog mandata u Lici je ostala pustoš i bijeda, kaže nam župan Ernest Petry

Otvaranje bankomata u Lici

 Kabinet župana Ličko-senjske županije/

Dojam je da lički župan Ernest Petry silno želi postati saborski zastupnik, njegov trud u kampanji u VII. izbornoj jedinici gdje je kandidat na petom mjestu HDZ-ove liste nije prošao nezamijećeno ni u široj javnosti. Prije pet dana je, podsjetimo, svečano u rad pustio bankomat u Ličkom Osiku, tvrdeći da se nikako ne radi o političkom predizbornom manevru već o potrebi građana.

Onda je prije tri dana u istom mjestu otvorio poštanski ured, koji međutim, do danas još uvijek nije proradio, tako barem tvrdi dr. Darko Milinović (LiPO), bivši župan, a sada ljuta Petryjeva oporba, u performansu koji je objavio na Facebooku, gdje tobože, zbog gužve u gospićkoj pošti, ide platiti račune u Lički Osik, ali ne može jer je ured zatvoren, iako je, dakle, svečano otvoren.

Povrijeđeni Petry

- Evo, piše guraj. Nema radnog vremena. Znači ured nije radio jedne jedine sekunde. Zatvoren je prije osam godina, da napomenem da je osam godina na vlasti Andrej Plenković. Župane, zašto obmanjujete javnost, ne samo sada, nego posljednje tri godine i zašto našu županiju stavljate na stup srama svojim ponašanjem, pa i ovakvim neistinama u zadnjih nekoliko dana? - pitao je u kameru slavodobitno Milinović.

Pitali smo župana Petryja o čemu se radi. Djelovao je povrijeđeno. Kaže da mu Milinović smješta, "iako je iza njegovog mandata u Lici ostala pustoš i bijeda". Navodi kako je poštansku ured doista otvoren za korisnike, ali da hodogram rada ovisi o Hrvatskoj pošti, te će se tamo raditi tri dana u tjednu, na njima je da odrede koje dane. Navodi i da se doista radi o potrebi stanovnika.

- Ova otvorenja nisu ništa neobično otkako sam ja župan, svaka dva ili tri dana imamo slična događanja jer se puno radi - kaže nam župan Ernest Petry.

Lički mediji preplavljeni su aktivnostima župana Petryja, a brojne vijesti na županijskim internetskim stranicama također svjedoče o njegovoj pojačanoj aktivnosti, čini se da se pomalo ipak gubi ta ionako tanka linija između javnoga posla i stranačkoga. Tako se u vijesti da je "lički Osik konačno uz pomoć Županije dobio poštanski ured" osvrću na vijest o bankomatu "jer su pojedini mediji to drugačije protumačili", pa se nanovo objašnjava da sada žitelji neće morati putovati u osam kilometara udaljeni Gospić.

Fešta 17. travnja

Župan je tako otvorio zubarsku ordinaciju, Županija piše kako su na događaju prisustvovali brojni ugledni gosti, pa se nabrajaju župan, njegova zamjenica, županijska pročelnica, načelnik Perušića i ravnateljica Doma zdravlja. Župan kaže na otvorenju kako mu je "kao županu čast da je mogao intervenirati i financijski pomoći"... Onda se župan pohvalio otvorenom javnom nabavom za asfaltiranje rupa na 13 kilometara ceste na području Gospića, za što ja, dakako, opet zaslužan župan jer se "radovi vrijedni 1,5 milijuna financiraju sredstvima iz državnog proračuna na temelju Odluke ministra Olega Butkovića o dodjeli sredstava Županijskoj upravi za ceste Ličko-senjske županije za potporu održavanju, rekonstrukciji i građenju cesta na području Ličko-senjske županije, koja sredstva su odobrena na temelju zamolbe ličko-senjskog župana Ernesta Petryja upućenog prema resornom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture".

Prilikom prošlotjednog obilježavanja obljetnice osnutka HDZ-a Ličko-senjske županije predsjednik stranke Andrej Plenković je kao premijer obišao novouređeni Vatrogasni dom u Perušiću, gdje mu je, piše Ličko-senjska županija načelnik općine Perušić Ivica Turić "izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom s Ličko-senjskom županijom i ministarstvima te uspjesima u povlačenju sredstava iz fondova EU i rekao: očekujem da ćemo 17. travnja pobijediti i feštati"

Župan Petry pozirao s bebom

U međuvremenu je Petry otvorio i jasličke prostorije vrtića u Lovincu uz napomenu da "ovaj događaj pokazuje predanost lokalnih vlasti i brigu o najmlađima te potvrđuje važnost ulaganja u obrazovanje i skrb za djecu u ruralnim područjima" a tekst je popraćen zajedničkom fotografijom na kojoj župan Petry u naručju drži - nečiju bebu. Nekoliko dana kasnije, odnosno jučer opet je bio u Lovincu, kada je "upriličen obilazak prostorija buduće ljekarne, čime je napravljen značajan korak naprijed u zdravstvenoj skrbi ove ličke općine". Ne navodi se kada točno će ljekarna biti otvorena, ali se naglašava "kako je financijska podrška Županije, ministarstava i Vlade RH bila ključna za prevladavanje svih izazova". Briga Vlade za lički kraj očituje se i u odluci s jučerašnje sjednice kojom će općine Lovinac i Udbina dobiti na korištenje višenamjenske autocisterne za prijevoz pitke vode kapaciteta 7000 litara, koje stižu u srpnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:52