'NESAVJESTAN RAD U SLUŽBI'

Lesar podnio kaznenu prijavu protiv premijera! Milanović: 'Razgovaram samo s ozbiljnim ljudima'

ZAGREB - Kao što je najavio predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar podnio je jučer kaznenu prijavu DORH-u protiv premijera Zorana Milanovića zbog nepoštivanja Zakona o upravljanju državnom imovinom.

Lesar smatra da je Milanović odgovoran temeljem članka 339. Kaznenog zakona - nesavjestan rad u službi.

- Na podonošenje kaznene prijave obvezuje me prisega koju sam dao kao zastupnik da ću svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno te se držati Ustava i zakona i poštivati pravni poredak - rekao je Lesar.

Podsjetio je kako je njegova stranka, čim su iz Banskih dvora počele stizati najave o prodaji HPB-a i Croatia osiguranja upozorila Vladu da ne može prodavati državnu imovinu, a da prije toga Sabor nije donio Strategiju upravljanja imovinom.

- Nažalost na sva upozorenja su se oglušili, a i na posljednjem aktualnom prijepodnevu u Saboru premijer Milanović najavio je nastavak rasprodaje državne imovine bez donošenja Strategije - kaže Lesar koji očekuje od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu da hitno reagira i tako zaštiti interese građana i Republike Hrvatske.

Milanović odbio komentirati Lesarovu prijavu

BRUXELLES - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović odbio je danas u Bruxellesu komentirati kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

"Ne, ozbiljan sam čovjek, bar vjerujem da sam ozbiljan čovjek i s ozbiljnim ljudima mogu razgovarati", kratko je odgovorio premijer Milanović na upit novinara može li komentirati podnošenje kaznene prijave. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:36