NIKICA CUKROV

‘Lekin Hajduk? Ne može se čokoladna torta napraviti ako je radiš od sira‘

Nikica Cukrov je maslinar i bivši Hajdukov igrač, a odgovara na 10 pitanja našeg novinara

Nikica Cukrov

1. Čestitam na srebru za vaše maslinovo ulje, koje ste dobili na najvećem svjetskom ocjenjivanju, u New Yorku. Kako je nastao vaš blend Brunela?

- Kao mješavina plodova sa 363 novoposađena stabla maslina na lokalitetu Zgon u Kučinama pokraj Šibenika. Tu su levatinka, lastovka, krvavica i oblica, a do mješavine smo došli savjetovanjem s maslinarima i stručnjacima za ulja. Samo ime Brunela skraćenica je od imena unuka Bruna i Nele. Nagodinu napadamo zlatnu medalju.

2. Razmišljate i o navodnjavanju?

- Imamo svoje bušotine i bunare tako da voda nije problem. U ova vremena klimatskih promjena, bez navodnjavanja nema ozbiljnog maslinarstva. Samo sada trebamo odlučiti hoće li to biti sustav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 00:41