POLICIJSKA DRAŽBA

‘Kupio sam pet mobitela, tablet i novčanik za mizernu cifru. Sve to vrijedi puno više‘

Iako se ovaj tip prodaje zove dražba, nije riječ o aukciji, odnosno nadmetanju kupaca s višim iznosima.
 Luka Gerlanc/Cropix

Najbolji artikli s javne dražbe koju je u petak na Putu Murvice u svome dvorištu organizirala Policijska uprava zadarska, piše 057info.

- Riječ je o izgubljenim i pronađenim stvarima za koje se nije javio vlasnik. Nakon određenog roka stavljaju se na dražbu, pa tako ovi predmeti u nalaznom uredu stoje nešto više od godinu dana. Dražbu organiziramo svake godinu ili dvije, ovisno o broju predmeta.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Danas imamo 17 bicikala, dosta novčanika, preko 20 mobitela, nekoliko invalidskih kolica, te dva vanbrodska motora - rekla je za 057info Marinka Čulina, voditeljica pisarnice PU zadarske u sklopu koje se nalazi nalazni ured.

Prema cijenama koje je odredilo povjerenstvo, mobiteli, najčešće stariji i oštećeni modeli, mogli su se kupiti već za 10 kuna, dok je najveća cifra na dražbi bila 3.000 kuna, koliko je koštao vanbrodski motor.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Iako se ovaj tip prodaje zove dražba, nije riječ o aukciji, odnosno nadmetanju kupaca s višim iznosima. Prodaja ide po sistemu "tko prvi - njegovo" pa su najbolje prošli ranoranioci.

- Došao sam 5-10 minuta ranije i uspio kupiti pet mobitela, jedan tablet i jedan novčanik. Sveukupno me došlo 195 kuna, a vrijedi puno više, u dijelovima sigurno oko 1000 kuna - rekao je jedan od kupaca.

Neki građani ipak su ostali kratkih rukava, pa nisu bili zadovoljni kao i on, komentirajući kako se s trosatne dražbe odmah "pokupilo sve što je valjalo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:14