GRAND BRIONI HOTEL

Kultni pulski hotel dobiva novo ruho: Sobe će se otključavati mobitelom, a nećete morati ni na recepciju

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group u njega je uložio oko 245 milijuna kuna i želi mu povratiti stari sjaj

Završava se najveća investicija u turizmu ove godine u Istri, hotel Brioni u Puli

 Dusko Marusic/Cropix

U ožujku se konačno otvara poznati hotel Brioni koji je u zadnje dvije godine doživio potpunu preobrazbu. Radi se o kultnom pulskom hotelu na Verudeli koji je izgrađen davne 1964. godine, tada kao perjanica pulskog turizma, s pet zvjezdica. Bio je namijenjen bogatašima iz Amerike, koji su dobro trošili u kockarnicama. Nastao je u zlatno doba Pulskog filmskog festivala pa su u njemu odsjedale brojne tadašnje zvijezde. Čak je tada postojala i izravna avionska veza između Pule i SAD-a.

image

Kultni hotel izgrađen je davne 1964. godine

Dusko Marusic/Cropix

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group u njega je uložio oko 245 milijuna kuna i želi mu povratiti stari sjaj, a trenutno se prostor oprema namještajem. Jedna je to od najvećih investicija u hrvatski turizam, a definitivno najveća na jugu Istre koja se dugo očekivala. Hotel Brioni, koji će od ožujka nositi naziv Grand Brioni Hotel, mnogima je sinonim za brojne maturalne zabave i vjenčanja koja su se ovdje odvijala desetljećima. Hotel će konačno s dvije zvjezdice doći na četiri s time da će usluga biti na pet zvjezdica. Time, ova hotelijerska tvrtka želi pridobiti imućnu klijentelu iz Europe, ali i Rusije te posebice SAD-a.

Inače, otvorenje je bilo predviđeno za ovu sezonu, ali je čitava situacija s pandemijom usporila ovako pozamašnu investiciju, ali će zato hotel s 227 soba, ogromnim wellness i spa centrom s unutrašnjim bazenom na 1.300 kvadrata, restoranima i barovima te kongresnim dijelom, zajedno s vanjskim bazenom, sunčalištima i plažom biti dodati dotjeran do zadnjega detalja. Osim toga, oko hotela je uređen okoliš na čak 17 tisuća kvadrata.

image

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group u hotel je uložio oko 245 milijuna kuna

Dusko Marusic/Cropix

- Novoobnovljeni hotel zapošljavat će između 200 i 300 djelatnika i već smo sada započeli s regrutiranjem naše radne snage koja nam je veoma lojalna. Kao i ostali hotelijeri, muku mučimo s radnim snagom, no uz pomoć naših partnera agencija za zapošljavanje, riješit ćemo i taj problem. U svakom slučaju veselimo se što je i ovaj naš projekt pri kraju, a njime smo sačuvali i dignuli na jednu novu razinu arhitekturu ovog hotela koja je uistinu posebna, kazao nam je predsjednik uprave AHG Reli Slonim.

image

Reli Slonim

Dusko Marusic/Cropix

Članica uprave pulske hotelske kuće Manuela Kraljević ističe da će hotel imati nekoliko posebnosti. Osim što je posebno dizajnerski osmišljen zahvaljujući kreativcima iz labinskog Studija 92, i ovaj hotel prati radove recentnih istarskih likovnih umjetnika.

- Umjetnost koja gosta dočekuje u hotelu, vezivno je tkivo koje povezuje povijesno nasljeđe i suvremenost. Inspirirana starim, modernim i bojama okruženja, priznati i poznati umjetnici stvorili su radove ekskluzivno za Grand Brioni. Umjetnine velikih formata požele dobrodošlicu gostima čim zakorače u lobi i odmah ih uvlače u priču hotela. Umjetnost nalazimo u svakoM prostoru hotela i ona gostima stalno pojačava iskustvo boravka, kaže nam Kraljević.

image

Manuela Kraljević

Dusko Marusic/Cropix

Isto tako, u hotel gdje su sačuvane izvorne sobe s pogledom na Brijune i pučinu, ugrađena je i najnovija digitalna tehnologija. Na svakom je katu stvoren mali prostor gdje se gosti mogu poslužiti pićem i hranom te kupiti suvenire i darove te potrepštine za osobnu higijenu, s time da će svaki ulazak u barmen kutak biti moguć samo s ključem sobe na čiji će se račun zaračunavati potrošnja. A sobe će se otključavati mobilnim uređajima. Pametnim telefonima također se može kontrolirati temperatura i svjetlo u sobi, ali i koji program na televiziji pogledati. Isto tako, gost prije nego uđe u hotel, može odraditi online check in pa niti ne mora na recepciju, a kada je već u hotelu, bluetooth odašiljač pomaže mu da nađe svoju sobu.

image

Sobe će se otključavati mobilnim uređajima

Dusko Marusic/Cropix
image

U hotel gdje su sačuvane izvorne sobe s pogledom na Brijune i pučinu

Dusko Marusic/Cropix

Kraljević nam objašnjava da će posebnu pažnju pokloniti gastronomiji, odnosno restoranima, pa je tako jedan njihov restoran u potpunosti posvećen odrescima, posebno mesu zaštićenog istarskog goveda boškarina. Poseban obol Puli dat će se pak kroz nazive pojedinih barova i lokacija, u, i van hotela. Tako će se jedan bar zvati Giardini, bit će tu i Lungo Mare, a kongresne dvorane nosit će imena otočića brijunskog arhipelaga. U svakom slučaju bit će to najluksuzniji hotel u Puli koji bi trebao glavnom istarskom gradu vratiti stari sjaj.

image

U hotel je ugrađena najnovija digitalna tehnologija

Dusko Marusic/Cropix

Istodobno, pulski hotelijer počinje s velikim ulaganjem u svoj novi zagrebački hotel u Amruševoj ulici. Naime, AHG je sklopio 45-godišnji ugovor o zakupu za razvoj hotela sa 115 soba u centru Zagreba, a radovi su počeli prije dva mjeseca. Tamo planiraju otvoriti moderan, vrhunski hotel s 5 zvjezdica s oko 120 soba, prostorima za sastanke, wellness centrom i restoranom. Isto tako kreću i s investicijama u svoj hotel u Budimpešti. Inače, AHG prošlog je petka objavio i svoju najnoviju akviziciju – kupnju hotela u austrijskom Nassfeldu, čime su svojim portfeljem, uz gradski i odmorišni turizam, Kultni pulski hotel dobiva novo ruho: Sobe će se otključavati mobitelom, a nećete morati ni na recepciju i onaj zimski. Bez obzira na stroge mjere u Austriji, očekuju dobru sezonu u svom provom hotelu na skijalištu, a već su puni za doček Nove godine.

image

Završava se najveća investicija u turizmu ove godine u Istri, hotel Brioni u Puli

Dusko Marusic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:39