ODBIJENICA IZ DIP-a

Kukuriku koalicija ne može na izbore! Moraju mijenjati ime, jer nije u skladu sa zakonom

Kukuriku koalicija ne može na izbore! Moraju mijenjati ime, jer nije u skladu sa zakonom
Zagreb, 150711.Hrvatski sabor.Konferencija za medije povodom potpisivanja velikog sporazuma o zajednickom nastupu na parlamentarnim izborima izmedju SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a odrzana je na Markovom trgu.Na slici: Zoran Milanovic, Ivan Jakovcic, Silvano Hrelja i Radimir Cacic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

SDP, HNS, IDS i HSU na izbore ne mogu izaći pod imenom Kukuriku koalicija , objavilo je Državno izborno povjerenstvo. Taj naziv nije u skladu sa Zakonom o izborima, tako da će opozicijska koalicijska lista na izbore morati izaći s drugim imenom.

- Koalicijska lista u svom nazivu sadrži naziv koalicije 'Kukuriku koalicija' koji nije predviđen Zakonom o izborima. Naime, riječ je o nazivu koji ne predstavlja puni naziv političkih stranaka, niti skraćenicu tog naziva u smislu naznačene zakonske odredbe - stoji u objašnjenju DIP-a , koji objašnjava kako se koalicija mora upisati u Registar političkih stranaka ukoliko želi nastupiti na izborima pod tim imenom. DIP je, podsjećaju iz te institucije, i prije donosio slične odluke, kao i Ustavni sud .

Čini se kako će opozicija morati pronaći drugo ime za izlazak na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:28