VELIKA TRAGEDIJA

KUĆA SRAVNJENA ZA ZEMLJOM U eksploziji u Osijeku stradali brat i sestra: Kao da je pala granata!

 Emica Elvedji/CROPIX

OSIJEK - Blanka Ponudić iz Osijeka teže je ozlijeđena, a njezin brat Edo lakše u eksploziji plinaske instalacije koja je u ponedjeljak oko 18 sati sravnila sa zemljom njihovu obiteljsku kuću u ulici Mije Kišpatića. Blanka je odmah prevezena u obližnji KBC Osijek, gdje je podvrgnuta medicinskom tretmanu s obzirom da je po glavi i tijelu zadobila opekline 1. i 2. stupnja, no kako neslužbeno doznajemo, izuzmemo li šok kojeg je doživjela zbog same eksplozije i činjenice da je ostala bez doma, žena se dobro osjeća i izvan je životne opasnosti.

Njezin brat je pak samo lakše ozlijeđen po licu te nije ni zatražio liječničku pomoć. Eksplodiralo je kao da je na kuću pala granata, a prvi je na mjesto nesreće došao njihov prvi susjed Živko Kolarić, čija se kuća naslanja na kuću brata i sestre Ponudić.

- Nisam ništa vidio od silne prašine koja se podigla i samo sam čuo susjedu kako zapomaže - rekao je Kolarić, dok Tihomir Dener, koji živi nedaleko njihove kuće nije krio čuđenje da se iz ruševine netko mogao izvući živ.

- S obzirom na to kako je grunulo i kako kuća izgleda nevjerojatno je da su susjedi ovo preživjeli. Njihova je sreća što su bili u stražnjim prostorijama, jer da su bili bliže ulici teško bi preživjeli s obzirom da se u tom dijelu strop u potpunosti urušio - kazao je Dener, koji je s ostalim susjedima vrlo brzo stigao u pomoć Ponudićevima, pa su vrlo brzo zatvorili dotok plina, a i vatrogasci i Hitna pomoć ubrzo su stigli na mjesto nesreće.

Tamo je nedugo nakon eksplozije došao i osječki gradonačelnik, koji živi nedaleko mjesta nesreće u Donjem gradu.

Iako je bio uznemiren prizorom kojeg je zatekao preko gradskih službi organizirao je da se unesrećenima osigura privremeni smještaj u koji će ići po izlasku iz bolnice i to dok god im bude trebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:34