VELIKE GUŽVE

Krkljanci i prometne nesreće, na A1 na tri mjesta vozi se u koloni, čeka se i na Lučkom

Na zagrebačkoj obilaznici povećana je gustoća prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora

Demerje, kolona na autocesti A1

 Hak Kamere/

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na autocestama i cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, poručuju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravajući na moguće povremene zastoje.

Zastoji su mogući na pojedinim dionicama autocesta, posebice u zonama odmorišta, tunela i naplata. Kolone su moguće i na autocesti A1 pred naplatom Lučko te između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera.

Prema najnovijem izvješću HAK-a, pojačan je promet u oba smjera, a povremeno se vozi u koloni u pokretu s kratkotrajnim zastojima između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru juga te između čvora Benkovac i tunela Čelinka u smjeru Zagreba, a između čvorova Gospić i Perušić u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko četiri kilometra.

Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra, na Demerju oko 1 kilometar.

Na naplati Trakošćan kolona u smjeru Slovenije duga je oko 1,5 kilometar, a vozila se povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

Na zagrebačkoj obilaznici povećana je gustoća prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora.

Zbog prometne nesreće između čvorova Kosnica i Jakuševec u smjeru Bregane vozi se otežano u koloni dugoj oko 5 kilometara.

Prometna nesreća se dogodila i između čvorova Ravna gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolona između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krčkog mosta duga je oko 1 kilometar, između odmorišta Brgud i naplatne postaje Rupa u smjeru GP Rupa duga je oko 1 kilometar. Kolona između čvora Orehovica i tunela Katarina u smjeru GP Rupa kolona je duga oko 2 kilometra.

Na Krčkom mostu je povećana gustoća prometa u oba smjera. Kolona u smjeru otoka duga je oko 4 kilometra.

Zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji kolona je na Istarskom ipsilonu duga oko 2 kilometra.

Kolona na naplati Lupoglav u smjeru Rijeke duga je oko 2 kilometra, kao i pred tunelom Učka u smjeru Rijeke.

Pojačan je promet na prilazima turističkim središtima.

Na državnoj cesti DC121 kod Tisnog zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom, naizmjence.

U većem dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju bit će danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, izvijestio je HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:00