UZBURKALA DUHOVE

‘Kritizirate HDZ, pa pokažite onda da ste drugačiji!‘: Potpredsjednica SDP-a zbog datuma izbora napala dio članova

SDP-ovci su objasnili kako je zasigurno posrijedi reakcija na izjave nekih članova stranke koji su javno govorili o tome da se izbori trebaju održati već u srpnju

Siniša Hajdaš Dončić i Sabina Glasovac

 Goran Mehkek/Cropix

- Kada kritiziraš HDZ za namještanje izbornih pravila i tempiranje datuma izbora, onda moraš svojim primjerom pokazati da si drugačiji od njih. I unutarstranački i izvanstranački. Vjerodostojnost, integritet i dostojanstvo! - objavila je na platformi X Sabina Glasovac, potpredsjednica SDP-a u utorak prije sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj se odlučivalo o datumu unutarstranačkih izbora koji će se predložiti Glavnom odboru.

Sama Glasovac nije davala dodatna pojašnjenja, no SDP-ovci su objasnili kako je zasigurno posrijedi reakcija na izjave nekih članova stranke koji su javno govorili o tome da se izbori trebaju održati već u srpnju. Prije nje, slično je reagirala politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, koja je otvoreno pitala kolege kamo se žure, te navela da izbori u srpnju ne odgovaraju SDP-ovcima u Dalmaciji, Istri i Kvarneru jer je tada špica turističke sezone i svi su time preokupirani.

Pitanje datuma potegnulo se i na Predsjedništvu, koje je bilo podijeljeno oko stava trebaju li odmah izabrati novo vodstvo ili čekati rujan. Oko toga je bilo dosta rasprave, a kada je izgovoreno da postoji raniji dogovor postignut izvan Predsjedništva, pri čemu se aludiralo na navodni dogovor Siniše Hajdaša Dončića koji je objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a i aktualnog šefa stranke Peđe Grbina koji se više neće kandidirati na tu funkciju, onda se prelomilo i svi su se složili da se novo vodstvo SDP-a, dakle predsjednik, 17 članova Predsjedništva i Glavni odbor biraju 14. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 22:24