OBNOVA

Kreće velika rekonstrukcija zagrebačkih bolnica oštećenih u potresu, rodilište iz KB Merkur navodno se seli u Dubravu

Kreće velika obnova zagrebačkih bolnica - Vinogradske, Merkura, Rebra te Jordanovca i Petrove - gdje je planirana obnova cijelog starog dijela bolnice.

KB Merkur

 Goran Mehkek/Cropix

Najesen u Zagrebu kreće velika obnova bolnica oštećenih u potresu, a RTL Danas izvještava da su radovi na nekima već započeli. Tako je objedinjeni hitni prijem Dječke bolnice u Klaićevoj ulici razrušen jer upravo traju radovi na njegovoj sanaciji.

- Trenutno je sva naša hitna služba preseljena na stranu do, normalno se odvija sav hitan prijem i dolasci djece, kaže glavna sestra Klinike za pedijatriju Gordana Bukovina.

Radovi na ovom dijelu trebali bi biti gotovi do kraja rujna, a Bukovina napominje da je cilj da "sve ono što dijete treba unutar hitnog bolničkog prijema bude u službi djeteta, da se djetetu dolazi, a ne da dijete hoda okolo".

Bolnica, stradala u potresu, u obnovu hitnog prijema je krenula vlastitim novcem i donacijama. Veliko je gradilište jer se u isto vrijeme, novcem EU fondova, obnavlja i zgrada u kojoj su smještene administracija i poliklinike.

Nakon obnove gornjih katova, uskoro kreće i rekonstrukcija poliklinika, koje bi, kada se obnove, trebale biti veće, funkcionalnije i sigurnije za djecu.

Dok je završetak radova planiran za kraj listopada, u tom mjesecu, također novcem EU fondova, kreće velika obnova zagrebačkih bolnica - Vinogradske, Merkura, Rebra te Jordanovca i Petrove - gdje je planirana obnova cijelog starog dijela bolnice.

- Tako da će biti malo organizacijskih problema, ali ja se nadam da posao neće trpjeti da ćemo uspjeti one vitalne dijelove, prvenstveno mislim na dječju intenzivnu, odjele za trudnice, za patologiju trudnoće i babinjače prerasporediti u te prostore, kaže Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj.

Radovi bi trebali trajati oko godinu i pol dana, a dok će se odjeli u obnovi bolnice u Petrovoj seliti unutar same bolnice, rodilište Kliničke bolnice Merkur trebalo bi se preseliti na istok grada.

Elaboracija je još uvijek u tijeku, ali kako neslužbeno doznaje RTL, Klinička bolnica Dubrava jedna je od opcija gdje bi se moglo preseliti rodilište iz Merkura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:50