VRIJEDNA IMOVINA

Kovačević ima još 4 stana koja nije prijavio, jednog je kupio od čovjeka u čijoj je garaži skrivao novac

Jedan od novootkrivenih stanova je onaj u Veslačkoj ulici, u blizini stana zbog kojeg je ministar Goran Marić podnio ostavku
Dragan Kovačević (sredina)
 Damir Krajač, Željko Puhovski/cropix

Donedavni šef Janafa Dragan Kovačević ima još četiri stana koji nisu prijavljeni u njegovoj imovinskoj kartici, iako se kao vlasnici tih stanova vode Kovačevićeve tvrtke. Tako Kovačević ukupno ima sedam stanova u Zagrebu, čija vrijednost doseže sedam milijuna kuna.

24 sata piše da Kovačević na računima ili imenima bliskih osoba ima još imovine te da je za sada na računima pronađeno još barem pola milijuna kuna, iako je on kao dužnosnik prijavio da nema ušteđevine.

Vlasnici dodatna četiri stana Kovačevićeve su tvrtke, iako nemaju zaposlenih, a poslovanje im nije takvo da bi mogli kupiti skupe nekretnine. Niti jedan od tih stanova se ne koristi u poslovne svrhe. Jedan se dugoročno iznajmljuje, dok ostala tri stoje prazni, rekli su susjedi za 24 sata. Vrijednost ta četiri stana je najmanje 3,5 milijuna kuna.

Osim stana u Branimirovoj, čiji je vlasnik Kovačevićeva supruga, tu je i stan i poslovni prostor u Slovenskoj, ali i kuća s bazenom u Donjoj Stubici te stan na Trgu bana Jelačića. Vilu s bazenom u Zagorju je Kovačević, podsjetimo, prijavio kao 'klijet' te rekao da vrijedi 60.000 kuna, dok je stvarna vrijednost puno veća.

Jedan od novootkrivenih stanova je onaj u Veslačkoj ulici. Taj se stan nalazi u blizini stana zbog kojeg je ministar Goran Marić podnio ostavku, a kupljen je bez kredita od tvrtke Alfa stan direktora Dejana Šparaveca, piše Index. U garaži njegove vile pronađen je automobil u čijem je prtljažniku Kovačević skrivao milijun eura.

Još jedan stan glasi na Kovačevićevu tvrtku Finkor koja nema zaposlenih ni dobiti, a u njemu živi podstanar. Zadnja dva stana su u istoj zgradi, na uglu Harambašićeve i Ulice Livadarski put. USKOK će ispitati i vlasnika Stipić nekretnina koje su gradile te stanove, jer je i on bio na Kovačevićevoj zabavi prošle godine na Martinje. Ti su stanovi, piše 24 sata, prazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:03