PRODUBLJIVANJE SURADNJE

Kosor primila dužnosnika Komunističke partije Kine: Predložili razmjenu izaslanstava mladeži

Kineski dužnosnik naglasio je kako su bilateralni odnosi između Hrvatske i Kine značajno unaprijeđeni u proteklom razdoblju
 HDZ

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor sastala se u utorak u Zagrebu sa zamjenikom ministra međunarodnog odjela KP Kine Chenom Fengxiangom, a u središtu razgovora bio je razvoj odnosa između Republike Hrvatske i NR Kine, s posebnim naglaskom na gospodarsku suradnju, te o odnosima između Kine i Europske unije, priopćeno je iz HDZ-a .

Chen je istaknuo kako će se tijekom svog boravka u Zagrebu sastati s predstavnicima glavnih političkih stranaka u Hrvatskoj.

Kineski dužnosnik naglasio je kako su bilateralni odnosi između Hrvatske i Kine značajno unaprijeđeni u proteklom razdoblju, te je izrazio želju za nastavkom i produbljivanjem suradnje.

U tom je kontekstu spomenuo ulogu i Hrvatske demokratske zajednice, te je predložio razmjenu posjeta na visokoj razini kao i izaslanstava mladeži tijekom 2012. i 2013., što je načelno prihvaćeno, prema priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:33