SANADEROV RIZNIČAR

Kosor čeka argumente u slučaju Barišić

Protiv ravnatelja Carinske uprave USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje da je nezakonito posredovao tvrtki Fimi-medija te joj osigurao posao kod INA-e te CO-a
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Odgovarajući u srijedu na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića premijerka Jadranka Kosor rekla je kako sva državna tijela moraju raditi svoj posao. - Kada me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek do sada - dodala je Kosor.

Podsjetimo, Barišić se nalazi pod istragom USKOK-a zbog sumnje da je, prema neslužbenim informacijama , nezakonito posredovao čime je tvrtka Fimi-medija, inače u vlasništvu njegove prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od INA-e i Croatia osiguranja.

Premijerka je istaknula kako je dalje čvrsto stoji iza stajališta nulte tolerancije prema kriminalu i korupciji te da će borba protiv toga trajati i nakon odlaska ministra pravosuđa Ivana Šimonovića.

Iako je protiv Barišića pokrenuta USKOK-ova istraga, što je potvrdio i njegov odvjetnik Ante Madunić, on još uvijek nije pozvan na ispitivanje. Rekao je samo kako je Barišić za sada jedini osumnjičenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:40