TRAŽI ISPRIKU

Kosor: Ako se Milanović i njegov brat po mržnji ispričaju HDZ-u povući ćemo tužbu! Jovanović: Ispriku ne tražim, niti bih je dao

Zagreb, 221011.Banski dvori, predsjednica Vlade Jadranka Kosor sa Tomislavom Ivicem (ministar branitelja) urucila je ugovore korisnicima mjera Programa strucnog osposobljavanja i zaposljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatocenih ili nestalih hrvatskih branitelja.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor je poručila kako će HDZ povući tužbu protiv Željka Jovanovića ukoliko se on i Zoran Milanović javno ispričaju njenoj stranci. Kosor je komentirala izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, kao i izjave saborskog zastupnika Željka Jovanovića. Milanović je poručio kako je ukidanje imuniteta Željku Jovanoviću 'mali ustavni udar', a sam Jovanović cijeli događaj vidi kao 'pucanj u parlamentarnu demokraciju'.

- Zoran Milanović koji je to isto izjavio, koji je izjavio da smo mi kriminalna organizacija, predsjednik jedne stranke, i njegov brat po mržnji Jovanović imaju priliku ispričati se HDZ-u, ispričati se za te izjave, ispričati se za tu mržnju i ako to učine, HDZ će povući tužbu - izjavila je premijerka.

Kosor je kritizirala i predsjednika Ivu Josipovića, koji nije zadovoljan donošenjem Zakona o ništetnosti.

- Predsjednik Republike Hrvatske smatra da je ovo loš zakon, a ni jednom riječju ništa nije rekao o zakonu Republike Srbije iz 2003. godine s dopunama iz 2010. godine na koji se referira zakon koji je upravo jučer donesen. Ja vjerujem da će Ustavni sud proglasiti ovaj zakon ustavnim jer on to zaista jest - zaključila je premijerka.

Jovanović: Neću se ispričati!

"Osobno neću tražiti ispriku od nje, niti bih ispriku dao. Jučer je HDZ u Hrvatskom saboru, po naredbi Jadranke Kosor, u organizaciji potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa i Andrije Hebranga, uvrijedio i osramotio Hrvatski sabor i hrvatsku parlamentarnu demokraciju. Prema tome, hrvatski građani zaslužuju da dobiju ispriku od Jadranke Kosor", izjavio je Jovanović novinarima nakon skupa Kukuriku koalicije u Boćarskom domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:31